Na kérem, a tegnapi látogatásom Handrás új üzletében azért is kifizetődő volt, mert tudtam beszélni az Apcomos vezetőkkel, akik megerősítették nekem, amit eddig csak sejtettünk. Azt tudtuk eddig is, hogy az Apple irodát tervez nyitni Budapesten, de azóta az iroda meg is nyílt, három ember dolgozik már Magyarországon az Apple londoni headquaterét képviselve.

Egyikükkel beszéltem is, ő eddig a londoni Apple-nél dolgozott (egyébként magyar), a retail értékesítésért felel. Az iroda ezen kívül a marketinget is nyomja, természetesen régió szinten, hat országot képviselve, teljes egyetértésben és partnerkapcsolatban az Apcommal. A felek elmondása szerint ez inkább egy segítői kapcsolat, nem a kegyetlen számonkérések ideje.

Az Apcom képviselője azt mondta, ez mérföldkő az Apple és Magyarország kapcsolatában, egy újabb jel, hogy az ország felkerült az Apple palatáblájára.

Az iPhotoBookal kapcsolatban nem sok jót tudok mondani, ugyan az Apcom talált egy nyomdát, ami megfelelő minőségben nyomtatja ki az iPhotóban készített, pdf-be lementett anyagokat, arra továbbra sincs információ - és szerintem erőfeszítés sem -, hogy az iPhotóban egyetlen gomb megnyomásával ezt el is tudjuk küldeni a magyar üzletbe.

Szóval egy rossz hír kontra egy jó hír, hosszú távon gondolkozva viszont úgy gondolom, hogy inkább örülnünk kell, remélhetőleg a magyar Apple-iroda a szolgáltatások bővítését hozza a fejünkre.

update: az Apcom nem adja ki a nyomda elérhetőségét, mivel kizárólagos szerződést kötöttek velük iPhoto és Aperture termékek készítésére. Az új információk szerint egy gombos megoldás továbbra is a jövő homályába vész, viszont remélhetőleg a karácsonyi képeket már el lehet küldeni az Apcomnak pdf-ben, aki továbbítja azt a nyomdának, majd a készterméket kiszállítja a megadott címre.