Az új, 27 colos iMacekkel akadt gondja néhány felhasználónak, akik az Apple fórumain találtak egymásra a különös problémával. Eszerint a flash-videók lejátszása a brutális méretű iMacen akadozik, belassul, élvezhetetlen. Így:

A felhasználók próbálták lerángatni a gépről, majd újratenni a flash playert, 32 bites módban futtatni a Safarit (Firefoxban állítólag még rosszabb), előkerült a Repair Disk Permissions varázsszer is, de ezek a módszerek nem használtak.

Megoldás volt egyeseknél, hogy safeboot módban indították újra a gépet, ekkor ugyan fullscreenben még mindig gyengélkedett a lejátszó, de kicsiben már elviselhető volt. Azonban ha ezután sleepbe tették a Macet, a wake után kezdődött az egész elölről.

A dolog nem jelentkezett a Bootcampes Windows 7-tel, vagyis a probléma valószínűleg Snow Leopard-oldali. Az Apple új operációs rendszerének már korábban is volt ügye az Adobe lejátszójával, egy régi verziót csomagoltak ugyanis a rendszerbe, ezt azonban már az első frissítésnél korrigálták, így most erről nem lehet szó.

Más felhasználók még rejtélyes merevlemez leállásokról és hibás Snow Leopard telepítésekről is beszámoltak.

Még a kommentek előtt szeretném leszögezni: attól, hogy valakinél nem jelentkezett még a hiba, nem jelenti azt, hogy nem hiba, és arról sincs szó, hogy mindegyik gépet érintené a dolog. Valaki tapasztalt hasonlót?