A legpitiánerebb eszközökhöz nyúl a Mac-klónokat gyártó Psystar. Miután legutóbb a csődeljárás mögé bújva próbált meg időt nyerni, és elveszített (az Apple szerint szándékosan megsemmisített) dokumentumokra hivatkozva próbálta megúszni, hogy megállapíthassák a cég pontos árbevételét, most a sértegetés ősi fegyverét húzták elő a zsákjukból.

Beidézték ugyanis az Apple igazgatóit tanúskodni, köztük Phil Schillert, aki meg is jelent a kihallgatáson. A Psystar azt a kérdést szegezte a vezetőnek, hogy pontosan hány dolláros kára származott az Apple-nek a klóngyártó ténykedéséből. Schiller állítólag kielégítően vázolta, hogy a cpertinói cég miben károsodik a Psystar ügyködése miatt, persze pontos összeget nem tudott mondani.

A Psystar erre kijelentette, hogy a tanú "teljes mértékben felkészületlen, és nem is akar tanúskodni". Ezenkívül ultimátumot küldtek az Apple-nek, hogy 14 napon belül az igazgatót felkészülve küldjék vissza, ezenkívül fizessék ki a Psystar ügyvédjeinek napidíját a tanúskodás időtartamára.

Az Apple természetesen nem küldi vissza Schillert, és nem fizet ügyvédi díjat, ellenben az ügytől függetlenül eláll a kártérítési igénytől. Miután átvizsgálták a klóngyártó részben fellelhető kimutatásait, úgy döntöttek, hogy nem ér annyit az egész. A kártérítés megállapításához ugyanis az Apple-nek is nyilvánosságra kellene hoznia az elmúlt időszak számait, amit a negyedéves jelentés előtt nem akarnak kiszivárogtatni.

A Psystar továbbra is árulja a Mac-klónjait, Mac OS X-szel előtelepítve.