Hát ezt is megértük, az ötszáz után az Appleblog bejegyzéseinek száma elérte az ezret, amit egy év és három hónap alatt sikerült elérni. Úgy gondoltam, ez alkalomból is készítek egy kis összefoglalót, és mint legutóbb, virtuálisan koccintok veletek.

Kezdjük a legmagasabb számmal, a blog indulása óta több mint kétmillió kattintás gyűlt össze az ezer posthoz, könnyű kiszámolni, hogy átlagosan kétezerszer néztetek meg egy-egy bejegyzést.

A rekorder post korábban 17 ezer kattintást hozott, ez a díj most 26 ezer PI-vel a Megkeresi a házipornónkat a számítógép-szerelő című bejegyzésé. Látható, hogy a pornó olyan közösséget teremt, amit az Apple soha nem tudna.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy ketten is a pornó+kép keresőkifejezéssel jutottak el a blogra, de zseniális volt az Itouch+POFÁTLAN+ÁRON, a bonym+most+hogy+néznek+ki és a kutya+nyomja+a+csajt keresőkifejezés is. Végül csak ide jutottak az érdeklődők.

Az Appleblog tábora is bővült, míg legutóbb egy 5000-es átlagról tudtam beszámolni, most már 6500 körül van a legutóbbi 30 nap átlagos napi PI-értéke. És láttam már jóval 9000 felett is mozogni.

A legutóbbi leolvasáshoz képest végbement egy-két változás az oprendszerek és böngészők statisztikájában is. Csökkent az Internet Explorer (14-ről 11 százalék) és a Firefox (60-ról 49 százalék) részesedése, nőtt viszont a Safarit használók aránya (16-ról 27 százalékra), miközben az operációs rendszerek megoszlása változatlan maradt. Most vagy a Macesek kaptak rá a beépített böngésző ízére (vagy az új bétáéra), vagy a Windows-felhasználóknak jött be az Apple browsere.

Állandó rovatként jelentkezett az Utazó iPhone, a Heti Apple-csaj, a Fake! Kamu! Apple!, és az Akik telefonon hívják Cupertinót. Ez utóbbi ugyan még csak egy részt ért meg, de szervezem az interjúkat a hazai iPhone-fejlesztőkkel, ha te is az vagy, jelentkezz ezen az email-címen.

A többi rovathoz is a tevékeny részvételetekre van szükség, küldjetek fotókat, ha nyaraltok, ha celebet láttok almával, vagy ha valami iszonyú Apple-utánzatot sikerül leemelni a polcról.

Új dizájn is készül a blognak, amit a közeljövőben leplezek le. A végső kinézetéről még nekem is csak elképzeléseim vannak, de remélhetőleg ütős lesz.

Csin-csin.