Vártuk tavaly év végére, biztosak voltunk benne, hogy januárban kijön, de francokat, az iMacet még mindig változatlan formában árulják. Általában nem szoktam felülni az elemzői várakozásoknak, pletykáknak és szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy körülbelül meg szoktam tudni tippelni, hogy mire készül az Apple, az viszont engem is meglepett, amikor januárban változatlanul hagyta a teljes asztali termékvonalat. Pedig mindenbe lett volna mit rakni.

Például az iMacbe, hiszen a közelmúltban megjelentek azok a relatíve alacsony fogyasztású négymagos Core 2-ek, amiknek a hűtését simán meg lehet oldani egy 20 colos házban. A Kaufman Bros. elemzője, Shaw Wu azonban azt állítja, hogy az Apple a mai napig nem tudta eldönteni, mit tegyen: rakjon nagyobb órajelen ketyegő kétmagosokat vagy kisebb gigahertzcel, de több maggal támadó Quadokat a gépbe.

Őszintén szólva ha még mindig ezen agonizálnak, akkor sok jóra ne számítsunk.

Wu szerint az szól a négymagosok ellen, hogy azokkal kannibalizálni lehetne a Mac Prók piacát: az asztali gép ugyanis kérhető egyetlen Xeonnal is, aminek a teljesítménye nem lenne nagyobb az új iMacénél. Pontosabban nem sokkal lenne nagyobb, mert arra azért senki sem kötelezheti az Apple-t, hogy legalább 2,8-as Quadokat rakjon az iMacbe, arról nem is beszélve, hogy a két gép felépítése, célcsoportja annyira különbözik, hogy hülyeség összehasonlítani őket. Mintha azt állítanánk, hogy veszélyes belerakni egy 911-es Porsche motorját a Cayenne-be, mert akkor mindenki terepjárót vesz majd a sportautó helyett.

Mindenesetre Wu úgy gondolja, márciusban megérkezhetnek az újdonságok, de legkésőbb júniusra itt lesznek.

Részemről már tényleg fogalmam sincs, de az tisztán látszik, hogy az Apple gépparkja egyre elavultabb, kéne már egy normális Mac mini, az iMachez is kevés 2009-ben ez a kraft, és tök jó lenne, ha végre nem pletykákat, hanem gépeket kéne elemeznünk.