almalé és kungfu Rólunk

Jöhet az iPad

A következő álláshirdetést bírta kiadni az Apple:

The Mac OS X software team is looking for an exceptionally talented software engineering manager to lead Apple's Core OS Network Authentication and Security team. This team is responsible for the development and support of key networking infrastructure for Mac OS X. Specific areas of responsibility include VPN, 802.1X, and related Internet protocols, network security protocols and applications, and network configuration management. The software developed by the networking team runs on a broad spectrum of platforms, including Macs and Windows, and from servers down to a growing number of embedded devices including iPhone.

Nem friss anyagról van szó, a 9to5Mac szerint szeptemberben jelent meg az Apple honlapján, ami sokakban további reménykedésre ad okot: ha már ősz óta dolgoznak Cupertinóban számos iPhone-hoz hasonló készüléken, akkor talán már a januári Macworldön bemutatnak valamit a fejlesztésekből.

A 9to5Mac kommentelőinek mindenesetre beindult a fantáziája, vannak, akik egy eMate-szerű netbookot várnak, mások szerint végre eljön az iPad. Mindenesetre valamilyen hordozható, nyomogatható de az iPhone-nál nagyobb eszközre számítanak a rajongók, amit már hónapok, sőt évek óta ígérgetnek a külföldi lapok, éppen ezért ugyanakkora esély van arra, hogy bemutatnak valamit, mint arra, hogy nem.

Leginkább talán Holden Scott, a This Old Mac szerzője tudna mesélni arról, hogy milyen kitartó, de soha be nem teljesülő jóslatról van szó. Valószínűleg Scott az egyetlen ember az univerzumban, aki valóban feltétel nélkül szereti a világ egyik első PDA-ját, az Apple Newtont, éppen ezért azonnal lecsap az összes olyan hírre, ami az 1998-ban kinyírt sikertelen sorozat újjászületéséről szól. Akit érdekel az elmúlt harminc év Apple-tabletjeinek története, az feltétlenül olvassa el Scott írását, talán összeáll belőle egy nagyobb kép.

Mindenesetre a mostani álláshirdetésből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, de valójában én sem lennék meglepve, ha legkésőbb 2010-ben valamilyen hordozható, nyomogatható számítógéppel állna elő az Apple. Erre vezet ugyanis az útjuk.



Masszív karácsonyon van túl az Apple

Cupertinóban ünnepelhetnek, ha az Amazon eladási adatai köszönnek vissza a hagyományos üzletekben is. Az online boltban ugyanis óriási forgalmat bonyolított 2008 karácsonyán az Apple, és sokszor csak olyan termékek voltak sikeresebbek a kaliforniai cég prémiumkategóriába árazott gépeinél, amiken marginális a gyártók haszna.

Tovább olvasom


Már itt is a (kínai) iPhone nano

Kezdetben az volt, hogy a nyugati cégek lejárt szavatosságú modelljeinek másolatait készítették el Kínában, aztán hosszú évek kitartó munkájával odáig jutottunk, hogy már az aktuális termékpark hitvány másolatait ontják a távol-keleti üzemek. Most azonban igazi áttörésnek lehetünk szemtanúi, a kínai munkások ugyanis ezúttal olyan terméket fröccsöntöttek, ami még nem is kapható a piacon. Sőt, talán soha nem is lesz iPhone nano, Kínában mégis hamisítják.

Ezzel a mentalitással szerintem óriási áttöréseket lehetne elérni. Kezdjük el terjeszteni, hogy Coloradóban már készítik a fluxuskondenzátort, és a távol-keleten tényleg legyártják! Vagy mondjuk azt, hogy nyugaton az emberek békében élnek egymással, és rövidesen elkészül a hamisított, de működő Szeretet!.

Elképesztő lehetőségek, ha rajtam múlna, minden olyanból lenne hamis, ami nincs.



Rendberakták a magyar iTunesStore-t?

A mai napig nagy a bizonytalanság, hogy a magyar AppStore pontosan milyen kártyatípusokat fogad el. Az ugye biztos volt, hogy dombornyomott Visa vagy Mastercard kártyával lehet próbálkozni, arról viszont már megoszlottak a vélemények, hogy ezeken belül miként válogat az üzlet. Egyeseknek ugyanis sikerült debit carddal is a regisztráció, pedig elvileg csak hitelkártyát fogad el a magyar iTS.

Zsoltt jelezte nekem, hogy az AppStore elfogadta a korábban visszautasított OTP-s Visa debit kártyáját, ezek szerint kibővült az elfogadott bankkártyák köre. Ha más is észlelt változást, írja meg, milyen kártyával sikerült a regisztráció.



Nem értem az iPhone-om

Lassan túltettem magam azon, hogy a Macbookom sleepben is feltölti az iPhone-t, pedig elvileg nem kellene neki. Az ismerőseimnek sincs meg ez a ficsör, sőt, legutóbb a Toshiba mutatta be, mint új technológiát. Ezek szerint az én laptopom úgy hibás, ahogy azok forradalmiak.

A másik érthetetlen képességet a telefonom birtokolja, ugyanis az iPhone-om internetkapcsolat nélkül is képes levelezni. Viszonylag hihetetlennek tűnik elsőre, de én lassan már hozzászoktam, hogy a telefon akkor is naprakészen tárolja a leveleimet, amikor nem lehetséges a mobilinternet-kapcsolat, és az egyetlen elérhető wifi-kapcsolat a szomszéd routeréről lehetséges, de az meg jelszóval védett, és a telefonomat (eddig azt hittem) nem képezték ki az automatikus feltörésre.

De még ha nem is lenne levédve ez a bizonyos hálózat, akkor is: van, hogy a telefon tíz órán keresztül a zsebemben lapul, alszik, nem ébreszti fel senki, és amikor bekapcsolom, a húsz perccel azelőtt kapott levelet is ott látom a postaládámban.

A levelező magányos buddha-attitűdje átment nullanullahétbe. Aki érti, írja meg a választ.




süti beállítások módosítása