És még mielőtt mindenki rohanna az AppStore-ba: a magyar üzletből egyelőre nem érhető el a EA tízdolláros csodája. Pedig milyen különös érzés lenne életem első számítógépes játékával a telefonomon játszani. Remélem az Electronic Artsnál nem arra kell várni, hogy lefordítsák a szoftvert magyarra is, mert arra ugyan várhatunk.

A játék vásárlói értékelése váltakozik az egy, illetve ötcsillagos minősítés között attól függően, hogy a játék egyáltalán elindul-e, vagy fagyás nélkül fut. Úgy tűnik, elkelne egy gyors update, talán mostanra még csak egy béta verziót sikerült kinyomnia az EA-nak.

Az első SimCity-t még Commodore-ra, akkor még Micropolis néven fejlesztették 1985-ben, a játék azonban csak négy évvel később jelent meg, elsőként a Macintosh és az Amiga platformokra. Azóta a játék számos verziója megjelent, még Nintendo DS-re is fejlesztettek (ennél azért mutatósabb lett az iPhone-os verzió), mígnem idén januárban a játék nyílt forráskódúvá vált az eredeti Micropolis név alatt. Íme egy kép a játék első Macintosh-változatáról:

update: már a magyar AppStore-ból is letölthető az alkalmazás.