Nem tudom, hogy ez a kijelentés a magyar iTunes Store késői megjelenését, vagy az Apple új ötletének gyors kibontakozását jelenti-e majd, de az biztos, hogy a cupertinóiak láthatóan a DRM teljes megszüntetését fontolgatják. Az EMI-jal már egy éve megállapodtak, hogy másolásvédelem nélkül árusítják a zenéiket, és most tárgyalások indultak a "négyek" (EMI, Warner, Universal, Sony BMG) többi tagjával is, számol be belső forrásaira hivatkozva a cnet.

A döntés oka az lehet, hogy a korábbi gondolatmenetemet folytassam, hogy az eddig üres autópályán száguldozó iTunesStore-Ferrari mögött megjelent a Microsoft, az Amazon, a Nokia, a Facebook, fél Hollywood, és a többi óriás sportautója is, és ha az Apple szeretné tartani a biztos elsőségét, akkor ideje visszaváltania, és elhúzni - mondjuk hogy az ellene felhozott legfontosabb érvet ellenfeleik torkára forrasztja. Az EMI és a Warner már korábban megegyezett a Microsofttal a DRM nélküli zenék forgalmazására a Zune-on, úgyhogy tarthatatlan az állapot.

Az Apple másik gyűlölt hárombetűs korlátozását, (amit az érintettek nemes egyszerűséggel már csak "fucking NDA"-ként emlegettek) korábban már eltörölték, és most a letöltött zenék másolásvédelmén a sor. Olyan korlátozás ez, amit ugyan kénytelenek voltunk elfogadni, de valahol mélyen éreztük, mint Orwell Winstonja, hogy ez mégsincs így jól. A fájlok másolásának lehetősége olyan evidenciaként él bennünk, mint a krumplifőzelék babérlevéllel.