Az Apple korábbi bejelentése, hogy idén nem mutatnak be több új Macet, leginkább a Mac mini rajongóit üthette szíven, hiszen lenne mit feljavítani a legolcsóbb Apple-gépben. Akkor még azt gondoltuk, hogy karácsony után biztosan láthatunk egy felújított fehér téglát.

Még korábban a Gizmodo jelentette, hogy szerintük itt a vég, két fontos európai beszállító is arról tájékoztatta a lapot, hogy az Apple nem küld több Mac minit idén, és ne is számítsanak rá később sem. Egy pillanatig tényleg kezdtük temetni a kis rohadékot.

Megint mások szerint azonban a terméket hamarosan frissítik, a Macrumors is erről tájékoztat. Egyesek szerint a mini a legrosszabb eladási adatokat felmutató Mac, mások azzal érvelnek, hogy az Amazonon mégis a harmadik legkeresettebb számítógép-konfiguráció, és a lentihez hasonló képekkel bizonygatják, hogy a mini életrevaló a szerverszobákban is. Egymásnak ellentmondó hírek érkeznek.

Most az az új infó, hogy egy vásárló érdeklődött az ügyről az Apple-nél, ahol a következőképpen reagáltak: tudjuk, hogy a Mac mini népszerű termék, legyen türelemmel. Szóval ne temessük még a kicsikét, lehet hogy átszabva, lehet hogy más néven, de valószínűleg visszatér a mini. Talán épp januárban, mikor fel kell pörgetni a vásárlókedvet, a Macworld 2009-en láthatjuk az új asztali gépek között. Amilyen válaszolgatós kedvükben vannak az Apple-vezérek, lehet hogy rákérdezek a jobskukacapple-címen, hogy mi újság.