Új fejlemény született a Psystar-ügyben: az Apple és a Mac-klónokat árusító floridai vállalat peren kívüli megállapodásban egyeztek meg, mint ahogy azt már az elején sejthettük. Az ügy tehát néhány hónapon belül véget érhet, de a megegyezés részletei titokban maradnak előttünk. Azt mindenesetre magunktól is látni fogjuk, árulhat-e ezentúl Mac OS X-szel ellátott gépeket a Psystar, vagy nem.

Ezzel pont kerülhet az áprilisban kezdődő ügy végére. A Psystar ekkor kezdte árusítani Mac-klónjait, vagyis az Apple számítógépeinek megfelelő hardverkonfigurációkat standard PC házban. A Psystar operációs rendszereket is kínált a gépek mellé, köztük a Mac OSX  egy általuk megbabrált verzióját. Az Apple hosszú ideig egyáltalán nem nyilatkozott a dologról, azonban amikor a Psystar már egy módosított Leopard update-et kezdett el terjeszteni a vásárlói között, a jogászok úgy érezték, eleget láttak. Hat fő pontban indítottak támadást a Psystar ellen, amire ők egy fő pontban ellenkeresetet nyújtottak be a cupertinói cég ellen: az antitröszt törvényekre hivatkozva kivizsgálást kértek a bíróságtól, szerintük ugyanis az Apple monopol helyzetben van a Mac OS X piacán. Ezzel ugye nem is lehet vitatkozni.

Állítólag egyik vállalat sem érzett elég erőt magában ahhoz, hogy a teljes meccset végigjátssza, ami valószínűleg úgy néz ki, hogy a Psystarnak pénze, az Apple-nek meg kedve nem volt a dologhoz, de az is lehet, hogy tartott az ügy kellemetlen végkicsengésétől. Azt azonban biztosra vehetjük, hogy olyan megegyezés születik majd, hogy a hackintoshokat továbbra se lehessen hivatalosan árulni.