Komolyan mondom, hiányzik. Pár napja nincs velem, de úgy hozzászoktam már, hogy nem kell a laptopot kinyitni, amikor csak át akarom futni a híreket, megnézni a levelezésemet, esetleg, hogy mi ez a borzasztó Zs-kategóriás film a tévében, amiben épp az előbb harapta le a gigantikus varangyos béka az emberekre támadó sóskamajom fejét.

A hátteret ugye leírtam, nincs 3G-szolgáltatás a mobilon, sőt, ha bekapcsolom a szélessávot, egyáltalán semmilyen szolgáltatás nincs, és ezen nem segít se a reset, se a restore, semmi. Marad a garancia, ami előtt ugye nem árt kitörölni az adatainkat, jó tudni, hogy ezt az iPhone

  1. automatikusan megteszi
  2. egy órán keresztül tart

A T-Mobile ügyfélszolgálatán egyébként kimondottan jó fejek voltak, mindennel megpróbálkoztak, amivel én is, ami mutatja egyrészt hogy a nem éppen központi szervizben is felkészült munkatársak vannak, másrészt meg hogy igyekeztek azonnal megoldást találni. Türelmesen vártam, bár jeleztem, hogy ezt csak cserével lehet megoldani, mert amit házilag össze lehet nyomkodni, azt én összenyomkodtam, amit aztán fél óra alatt a szerelő is belátott, úgyhogy felvettük az adatokat.

A jó hír az, hogy cserekészüléket ugyan ajánlott a T, de az iPhone-t tényleg viszik a németekhez, úgyhogy papíron két hét, az alkalmazott szerint a gyakorlatban egy-másfél hét, amíg visszakapom (újat kapok). És most már mint tapasztalatokkal bíró iPhone-leszokó jelentem, hogy tényleg elvonási tüneteim vannak. Karakterépítő egy ilyen eset, most már tudom, mire célzott Jobs, amikor 2004-ben így nyilatkozott:

I'm the only person I know that's lost a quarter of a billion dollars in one year.... It's very character-building.

Oké, egynegyedmilliárd dollár elvesztése és maximum két hét iPhone nélkül talán nem ugyanaz az élmény, de tényleg rossz visszaszokni a T9-re, az apró kijelzőre, a laptopra, a menet közbeni internet hiányára (én ugyan nem fogok a metrón egy hangyafasznyi kijelzőn netezni, bár azt azért hozzátenném, hogy évek óta az iPhone-nal volt először olyan élményem, hogy a hármas metró vonalán nem volt térerőm, de még Edge-sem!), a szokásos dolgokra.

A telefon leadásakor egyébként elmondott pár érdekességet a szervizes, például hogy melyik kijelző-repedés garanciális és melyik nem (a hangszóró fölötti annak minősül, ha hosszában reped be a panel, gyanús, hogy te vágtad földhöz), és kiderült az is, hogy eddig csak egyvalaki vitte vissza garanciális problémákkal az iPhone-t, de annak meg kigyulladt a töltője.

Amint megkapom az a mobilt, jelentem, kíváncsi vagyok, mennyi ideig fog tartani.