Nagy visszhangja volt a héten annak a hírnek, hogy egy Psystar nevű vállalat összedobálta a Mac-es hardvereket, és olyan 'OpenMac' elnevezésű PC konfigurációt állított össze, amihez kérésre Mac OS Leopardot is adnak a vevőknek. A jogi vitákat felváltotta a gyanú, hogy a cég nem is létezik, és hoax az egész. Az ügy legutóbbi állása, szerint a Psystar által közzétett negyedik hivatalos elérhetőség sem tűnik valódinak, ez egy olyan ingatlant jelöl, aminek az értéke hatmillió dollár körül mozog.

Továbbra sem tudni, mikor lesz megegyezés az iPhone kínai piacon való megjelenéséről, a China Mobile igazgatója alapvető nehézségeket lát a két cég jövőbeli együttműködésében. Közben Európában egyre olcsóbban lehet a készülékhez jutni, Angliában már 53 ezer forintnyi fontért elvihető egy iPhone.

Készül a Leopard lokalizált magyar verziója, mint azt megbízható forrásból megtudtam. Az NBC az Amazon után ismét az iTunes felé kacsingat, nyilván más fényt vet a korábbi sérelmekre az iTunes megállíthatatlannak tűnő növekedése. Az első generációs MacPro tulajdonosoknak az Apple kiadott egy kompatibilis 8800 GT videókártyát. A héten kiadták a Safari 3.1.1-es biztonsági update-jét, valamint az Apple módosította a Windows-os Software Update-et, így a felhasználó már meg tudja különbözteti, hogy frissítést, vagy teljesen új szoftvert tölt le.