Ha hihetünk a megbízható forrásoknak, célegyenesbe értek a 3G-s iPhone-ok. A májusi megjelenésről szóló pletykákat felváltották a néhány hetet jósoló híresztelések is. Igaz, hogy május valóban csak néhány hétre van, meg az is igaz, hogy így jobban hangzik a hír. A Bank Of America elemzője szerint májusban csak korlátozott példányszámot adnak ki, júniusra tervezik egy nagyobb, a várakozáshoz jobban alkalmazkodó mennyiség legyártását az új Apple telefonból. Hogy pontosan mit tud majd a kütyü, szokás szerint rejtély, néhány lehetőséget azonban felvázoltak előttünk. És üzenem a magyar iPhone-ra váróknak, hogy ne árulják el senkinek, de idén megjelenik a telefon piros-fehér-zöld színekben is.

Kiderült, hogy a biztonság terén van mit átgondolni az Apple szoftvermérnökeinek. A múlt héten kiadott Safari 3.1 böngészőről kiderült, hogy nemcsak rendkívül fürge - mint azt a maces tábor tapasztalhatta -, a windowsos verzió ráadásul még veszélyes is. A súlyos biztonsági rések betöméséről nagyon gyorsan kellene gondoskodni, ha az Apple komolyan gondolja a szélesebb körben elterjedt operációs rendszer felhasználóinak kiszolgálását. Feltörték a Mac OS-t is a CanSecWest biztonsági konferencián rendezett hacker versenyben. Sokak szerint ez is a Safari hibája volt. Az iPhone-ra kiadott legutóbbi firmware-t feltörő szoftvert is majdnem nyilvánosságra hozták a hétvégén, az iPwner kiadását azonban elnapolták jövő hétre.

Előkerült a jómadár, aki miatt sokan már vírusmarketinget kiáltottak, és elemezték ennek hatását a világgazdaságra. Valójában az ügyben ártatlan ByKa hírneve egy egyszerű véletlen következménye, a "hibát" kijavították a Windows Mobile oldalán, megköszönve a szemfüles ismerősnek a figyelmeztetést. Az érintett már nem akar mac-et, ugyanis azóta megvásárolta első Apple számítógépét.

Megint előáshatjuk majd az edzőcipőnket, és szúró léppel boldogan nyomkodhatjuk az érintőkijelzőt, ha az Apple kiadja a fitnesztrénerét az iPhone, és iPod Touch hardverébe bújtatva. Mondjuk ránk fér, én legalábbis felszedtem pár kilót a télen, és így tavasszal nagyon hiányzik egy kis motiváció, hogy felvegyem a harcot a hurkák ellen.