Akiről kiderült, hogy nem is microsoftos. Kis előzmény: pár napja járta meg a legtöbb magyar blogot a Windows Mobile magyar weblapjáról készített screenshot, egészen pontosan az oldalon található MSN-doboz keltett feltűnést. Ezen ugyanis volt egy ByKa nevű kontakt, neve mellett egy üzenettel: mac-et akarok! ebből elég!



Hirtelenjében nem is tudtuk, hova legyünk, volt, aki egyenesen vírusmarketinget kiáltott, és gyanús volt, hogy igaza van, aztán csütörtök reggel beérkezett az Appleblogra ByKa kommentje, aki tagadta, hogy bármi köze lenne a Microsofthoz. Felvettem vele a kapcsolatot, elmondta, ugyan örül annak, hogy egy hétvége alatt ismert lett, de fogalma sincs, hogy került neve a Windows Mobile oldalára. Ezt írta:

Egy contactom az msn-en ugyanolyan típusú Windows Mobile telefont használt mint én, és egy WM5 fórumról az ismeretségünk. Az, hogy tőle hogyan jutott el a screenshot a Microsoft oldalára, sajnos nem tudom megmondani, de semmi szándékosság nem volt a Mac-reklámban, egyszerűen valóban elegem van a win-es környezetből, és valóban Mac-re is váltottam.

ByKa szerint talán a microsoftos revizorok figyelmetlenségéről lehet szó, azóta persze cenzúrázták is az oldalt, pontosabban a megjegyzést a nick mellett.

Na, ennyit a nagy összeesküvésről.