Újdonság, hogy a héten megjelent az Aiport Express 802.11n verziója, ami gyorsabb adattovábbítást tesz lehetővé, a termék ára egyébként nem változott. Megjelent a Safari 3.1-es verziója, amit vegyes tapasztalatokkal fogadtak a Mac OS és Windows júzerek. A Mozilla kifejezetten nehezményezte, hogy a böngészőt a Software Update-tel terjesztik, így olyanok is letölthetik, akik nem is feltétlenül akarják. Mondjuk ez jogos.

Letölthető a Time Machine and AirPort Update v1.0, amivel már valóban használhatjuk a Time Machine-t az AirPort Extreme-re kötött külső vinyóval is. Ezenkívül megjelent a Security Update 2008-002, ami számos biztonsági rést hivatott betömni.

Erősödött az Apple. Az NPD legutóbbi jelentése szerint a cupertinói cég elképesztő, 60 százalékos növekedést ért el a a tavalyi évhez képest az eladott cuccok mennyiségét illetően. A részvények árfolyama érezhetően emelkedik, a hírek hatására a piac bizakodóbb lett.

Volt mire várni a pletykákra éhezőknek is: az Intel bejelentette, hogy még idén piacra dobja a hatmagos Xeon procijait, és hallottunk híreket a Mac mini Penrynes frissítéséről is. A szabadalmak terén is voltak újdonságok, az Apple neve alatt levédésre került egy kétoldalú trackpad, ami az eszközök összecsukott állapotában touch-screenné alakul át, valamint egy érdekes elképzelésről olvashattunk egy szemüveg nélküli 3D-s kivetítő kapcsán.

Keringtek a hírek egy olyan új üzleti modellről, amivel az iTunes Store még meghatározóbb lehet a zenei piacon. Állítólag a cupertinói cég már több kiadóval egyeztetett egy olyan modellről, miszerint a vásárlónak lehetősége lenne megfizetni a korlátlan zeneletöltés opcióját az iPodok és iPhone-ok árában, tehát az alapáras készülékek mellett lehetne prémium csomagot is vásárolni a zenelejátszókból. Az eMusic, az Apple-lel rivális online zenebolt, azonnal reagált a hírre: monopolistának és sportszerűtlennek nevezték a lépést. Természetesen a kiadóknál nem voltak ilyen borúlátóak, hiszen ők pénzt látnának minden eladott prémium iPod után, ráadásul ez fehérítheti a zeneletöltés piacát is.

A magyarországi Apple helyzet javítására összefogott a maces tábor, a cél nem több, mint hogy hallassuk a hangunkat, és felhívjuk az Apple figyelmét arra - ha csak egy másodpercre is - , hogy mi is itt vagyunk. Noha az iPhone Szingapúri debütálásának hírével megerősítést nyert, hogy az Apple jelenleg százszázalékosan az ázsiai piacra koncentrál, néhány mondattal Angelday megpróbálta jelezni, hogy tessék erre is nézni egy pillanatra, az itthoni piacon méltatlan állapotok vannak.