A legfontosabb hír a héten: frissítették a MacBook és MacBook Pro palettát: fejlettebb processzor, több memória, nagyobb háttértár, hűvösebb és csöndesebb élmény. Az optikai meghajtó terén nem volt változás, amit vegyes érzésekkel vettünk tudomásul: továbbra is így próbálják növelni a felsőbb kategóriás laptopok eladási mutatóit.

Pedig előbb vagy utóbb lesz Blu-Ray meghajtó a gépekben: az Engadgeten azt állítják, a Sony fogja szállítani az Apple-nek a meghajtókat, jelenleg azonban minőségbiztosítási problémák merültek fel. Majd megoldják.
Várjuk a jövő heti Apple "iPhone Software Roadmap" konferenciát, ahol várhatóan az iPhone SDK és a telefonra applikált népszerű levelező programokat mutatják be, így az iPhone a vállalati szegmensben is jobban elterjedhet. Az SDK mellé várják azokat a bejelentéseket is, melyek szerint a kifejlesztett külső programok csak az iTunes-on lesznek elérhetőek, és az Apple dönti el, mely programok érdemesek a kiadásra, melyek nem. Cinkes. Mindenesetre az SDK terepét előkészítő iPhone 1.1.4 firmware-t a héten már le lehetett tölteni.

Volt egy-két eredményhirdetés is: az Apple lett az USA második legnagyobb zeneboltja (a maga online módján), és az Apple bekerült a mobiltelefon-gyártók top 10 listájára, ez ahhoz képest egész jó, hogy az Apple egyetlen telefonját csak tavaly kezdték árulni, és a piaci részesedése egyelőre csekély.

Elkezdték leszállítani a Time Capsule-t is, így ezután 500 gigabájtos vagy egy terabájtos lemezre menthetjük le az Apple kütyüink backup cuccait.

Fejleszti az iTunes játékszegmensét is az Apple: egyre több játék lesz letölthető a hordozható formátumokra, és egy játéktartalmak frissítésére szolgáló komponenst is fejlesztenek Cupertinoban.

A hírekre a piac is reagált: a részvények lassan emelkedni kezdtek, de sok múlik a jövő heti iPhone bejelentéseken is.