A 9to5Mac egy nagyon megbízható olvasó szivárogtatására hivatkozva írja, hogy megtudott infókat a nemsokára megjelenő olcsósított iPhone-ról, ami gyakorlatilag az iPhone 8-as szériába rejtett A13-as chipkészletet jelenti, minden más - közel - változatlansága mellett.

iphone-8-outdoors.jpg

Kiderítették például, hogy az új telefon neve iPhone SE lesz, csak így. Az Apple, mint ahogy a MacBook névvel is illetett már műanyag burkolatú alapgépet és sokkal később ventilátor nélküli, alacsony fogyasztású modellt, úgy az iPhone SE névvel is bőkezűen bánik, és odaadja másnak. Azért lesz csak ez furcsa, mert az SE-rajongók - mint én is -, az SE-ség fő jellemzőjét a kis méretben látjuk, az iPhone 8 pedig mindig is az SE ellenében volt nagy telefon.

Igaz, az a kor már elmúlt, és ma már az iPhone 8 kijelzője a “kisméretű telefonok” versenyében indul.

Az ennél is nagyobb hír, hogy nem kell sokat várni, és gyakorlatilag bármikor megjelenhet, akár kelhetünk reggel arra, hogy már itt is van. Én valószínűbbnek tartom azonban a jövő keddet mondjuk.

A kameráról nem tudtak meg semmit, de a színekről igen: állítólag lesz fehér, fekete és RED kiadás. Előrevetítem, hogy a RED fogy majd a legjobban. Tokból fekete és fehér szilikon, vörös és fekete bőr, valamint kék bőr kiadás lesz, tárhelyben 64, 128 és 256 gigabájt választható. Árról nincs új pletyka, 400 dollár, vagyis a jelenlegi állapotok szerint várhatóan 160 és 170 ezer forint között lesz.