Azt hiszem, nincs értelme sokat várni a belépő Mac notebookra vágyakozóknak. Az Apple ma bemutatta a tökéletes MacBook Airt.

ke_pernyo_foto_2020-03-18_13_22_32.png

Tökéletes! Ugyanis két hibáját javították:

kicserélték a billentyűzetet,

ami immár megkapta az ún. Magic Keyboard-ot, ami tulajdonképpen a korábbi ollós mechanika továbbfejlesztett változata, valamint

megemelték az alap modell háttértárát 128-ról 256 gigára.

Nem tudom elmondani, hogy ez utóbbiért milyen régóta tépi a száját mindenki, a MacBook Air alap tárhelyét szinte bemutatása óta először emelték (2008-ban mutatták be, és év végén már 128-as SSD-vel volt elérhető a kicsike).

Mind a kettő olyan ütős hír, hogy a harmadik már csak hab a tortán:

olcsóbb is lett!

999 dollárért árulja az alapmodellt az Apple, ami itthon 409.990 forintot jelent. Igen, a gyenge forint rogyassza a házat az ördögre, de ez most így ennyi. Még mindig olcsóbb, mint a korábbi 429.990 forintos alapár. És akciókban megy majd néha lejjebb is, érdemes követni az AQUA Apple-tematikus oldalát az év folyamán.

A processzoroknál egyik szemünk sír, a másik nevet. Egyrészt update-eltek a tizedik generációs Intelekre, ami jó, viszont az

alapmodell Core i3-ast kapott, míg korábban az Air-ek i5-ről indultak.

Egyébként egészen Core i7-ig bővíthetőek az új Air-ek, valamint 2 terabjátnyi SSD is kérhető bele. Igaz, így már 829.990 forint a gép, én akkor inkább a Pro vonal felé mozognék.

Disclaimer: az AQUA az Appleblog feat. Almalé és Kungfu partnere