Nagy nap ez a mai. A termék, amire az egész évet felhúzni láttam, hirtelen, egyszercsak, ott van a boltokban. Meggyőződésem, hogy egy keynote keretében akarták ezt bemutatni, de eventek most egy darabig nem lesznek, a WWDC is online megy majd.

Szóval: trackpades iPad Pro.

A proci egy A12Z Bionic-nak nevezett A12 fejlesztés, biztos ütős. Nyolcmagos, erős Neural Engine, 4K videók vágására és 3D modellezésre tervezve. “Erősebb, mint a legtöbb Windows-laptop” - írja az Apple.

ipad-pro-12-select-cell-silver-202003.png

A készülék egy LiDAR Scanner nevű cuccot is kapott, amivel a legfeljebb 5 méterre lévő tárgyak távolságát, és a tér mélységét érzékeli jobban a tablet. Ezzel jobb videós és fotós alkalmazásnak jut jelentős fejlesztési lehetőség, illetve az AR is erősödik majd. A proci a szkenner, a kamera és a mozgásérzékelők segítségével összekombinálja az adatokat, hogy megértse, mi van előtte. A Measure app például alapból sokkal jobb lesz a tableten, mivel pontosabb adatokból dolgozik.

Magic Keyboard is jön májustól a készülékhez, ezen pedig trackpad is helyet kap. Nem adnak mellé új operációs rendszert, az egész a már a jól ismert iOS 13-ban is menni fog. Vagyis ha hozzáérsz a trackpadhez, elegánsan megjelenik egy pointer, ha elengeded, egy idő után eltűnik. Multitouch gesztusokat is ki lehet vele adni, így gyorsabb lesz a munka, de revolúció egyelőre nincs.

ke_pernyo_foto_2020-03-18_13_43_18.png

Kétlencsés kamerát kapott a tablet, egy 12 MP-es szélest és egy 10 MP-es ultraszéles látószögűt. Stúdió minőségű mikrofonokat is építettek be, így podcasterek is bátran használhatják.

A kijelzők 11 vagy 12,9 colban kérhetőek. 120 Hz-ig emelkedik a frissítés, P3 wide color támogatás is van benne, meg a többi jóság. A legjobb mobil kijelző az Apple szerint.

Az akksi 10 óráig bírja.

Március 25-től kapható, 324.990 (11-es) és 399.990 forintos (12,9-es) alapáron. Egy egy terás wifi+cellular modell a nagyobbikból viszont már 659.990 forint, szóval el lehet itt is szállni az árakkal.