Kábé egy hónap múlva, tippem szerinte egy keddi napon az Apple majd frissíteni fogja az üzletét, és egy új iPhone-t találunk ott. Már ha a koronavírus közbe nem szól a kezdőkészlet legyártásába.

Most már szinte minden belső információkat kiteregető forrás megerősítette, hogy jön az Apple olcsó, kisebb méretű iPhone-ja. Az áron is megegyeztek: 399 dollár lesz várhatóan az induló ár a 64 gigás verzió.

A telefon 4,7 colos lesz állítólag, pont, mint az iPhone 8-as. Ezért iPhone SE szemmel ez egyáltalán nem lesz kicsi, a mai piaci felhozatalhoz képest viszont igen: pont ez a készülékméret, a 140 x 70 mm környéke az, ami alapján elkészítik az androidos oldalak a “legjobb kisméretű telefonok” listákat. Valójában annyira iPhone 8-as lesz az iPhone 9, hogy igazából csak a processzort cserélik a legújabb A13-ra, talán - remélhetőleg - a kamerához is hozzányúlnak picit, de szerintem inkább nem.

ke_pernyo_foto_2020-02-11_13_24_44.png

Tehát ellátják olyan hardverrel az iPhone 8-at, hogy sok évig támogatott legyen az operációs rendszerek szempontjából, lassulás nélkül, de más fejlesztés, fejlett kamerarendszer, FaceID várhatóan nem lesz.

Viszont  olcsóbb lesz, mint a most 449 dollárba kerülő régi 8-as modell.

Magyarországon várhatóan a nettó 399 dollár épp 159.990 forintot ér majd bruttóban. Ezzel jó piaci pozíciót szerez, mert a jó minőségű, ezzel megegyező nagyságú telefonokat a többi gyártó is 160-200 ezer forint körül dobja piacra (igaz, némelyiket OLED kijelzővel vagy több lencsével), majd egy-két év alatt feleződik a piaci áruk.

Az Apple-nek talán megéri ilyen áron adni, mert ezzel a szolgáltatások üzletágat tölti meg olyan emberekkel, akik vagy az olcsóbb iPhone jönnek, vagy amiatt nem hagyják el a céget.