Az Apple híres arról, hogy rendszeresen újrafeltalál dolgokat. Az újrafeltalálás azt jelenti, hogy ők is elkezdenek valamit, de a lehető legkifinomultabb módon. Azáltal, hogy ők is elkezdik használni, az emberek - nem csak az Apple júzerek, de a komplett early majority közönség - befogadják azt. Elkezdenek figyelni rá, elkezdik megérteni.

Na, most a készpénz volt soron.

Az Apple Card nálunk ugye nem elérhető, maga a konstrukció, a vásárlások utáni pénzvisszafizetés is kissé idegen az általános magyar bankkártya-társadalomtól. Viszont ez a pénzvisszafizetés, “cashback” nagyon jól jött most az ünnepek előtt. Így tudott a cég akciózni.

screenshot-2019-12-10-at-11_38_39.png

Az Apple sosem volt híres arról, hogy akciózzon, hogy a termékeit bizonyos időszakban olcsóbbra taksálja (megteszik helyette a viszonteladók, lehetőségeikhez mérten). Viszont iTunes Gift Cardot és hasonlókat azért szokott osztogatni, meg ingyen kiegészítőt, ha veszel valamit. Idén az Apple Card tulajoknak dupla cashback akciót hirdettek, vagyis 3 helyett 6%-ot fizetnek vissza azoknak, akikApple Carddal vásárolnak tőlük.

Mondhatták volna azt is, hogy 6%-os árcsökkentést léptetnek életbe, de akkor nem újrafeltalálták volna a készpénzt. Mivel újrafeltalálták, a készpénz náluk bizonyos szolgáltatások megrendelőinek jár, miután kifizették a sima vételárat, árcsökkentés formájában.