Sokan törik a fejüket ezen. Az Apple ugyan nem árulja már az iPhone XS-t, helyette a 11-es széria mellett az XR-t tartotta meg a kínálatban, de akik nem feltétlenül az Apple-től vásárolnak, most nagy dilemma elé kerültek:

ha ugyanannyiba kerül egy XS, mint egy 11, melyik éri meg jobban?

Márpedig ugyanannyiba kerül, a 64 gigás 11-es 289 990 forint az Apple-nél (az AQUA Webáruházban a 128-as kerül ennyibe), az 64 gigás XS pedig az AQUA-nál 284.990 forint. Ez a helyzet ugye azért érdekes, mert a hivatalos, bejelentett árak tekintetében a 11-es jócskán az XS alá lőtt, 999 dollár helyett 699-ért kezdték árulni.

iphone11xs.png

Persze a 11-es az idei olcsóbb modell, a Próhoz képest, míg az XS a drágább volt egy éve. Viszont mégis érdemes ezt a kettőt összehasonlítani most, hiszen mindkettő duplalencsés, és a méretük is hasonló, sőt az XS kisebb: 5,8 col a 6,1 helyett.

iPhone XS előnyei

A régebbi telefon előnye - már akinek -, hogy valamivel kisebb. Ez nem csak a kijelzőre igaz, hiszen a 11-esnek egy sokkal nagyobb kávája van az XS-hez képest, így feleslegesen növeli a méretét.

Mégis, nagyobb a felbontása az XS kijelzőjének, 2,436 x 1,125 a 1,792 x 828 pixellel szemben.

Az XS kijelzője ráadásul OLED, szemben a 11-es LCD-jével. Ezt az OLED kijelzőt pedig agyondicsérték a korában, és ma is jobb, mint bármelyik LCD.

Mindkettőnek két lencséje van, az egyik egy 12 megapixeles széles látószögű, a másik azonban egészen más a két telefonnál. Az iPhone XS-nél egy ez telefotó lencse, vagyis zoomolni lehet vele. Akinek ez kell, annak ez előny.

iPhone 11 előnyei

Az akksi tovább bírja, a Tom's Guide szerint 11 óra 20 perc, a 9 óra 41 perccel szemben, webböngészve.

Az iPhone 11-nél a második egy széles látószögű lencse, vagyis kis tereket lehet vele torzítás nélkül fotózni. Akinek ez kell, annak ez előny.

A kamerarendszer egyéb dolgokban egyértelműen fejlettebb: Smart HDR, Deep Fusion, éjszakai mód, 4K60 videó támogatás minden lenécsre.

Jobb előlapi kamera, slow-motion selfie videóra is alkalmas.

Az A13 Bionic chip erősebb az XS A12-jénél, de nem sokkal. Itt is inkább a kameraképességek kerülnek előtérbe, az A13 ebben erősebb.

Most bővel 300 ezer alatt lehet tehát elég jó iPhone-od, csak azt kell eldönteni: a kijelző fontosabb neked, vagy a fejlettebb kameraképességek? Zoom vagy széles? Kisebb vagy nagyobb?

Disclaimer: az AQUA Webáruház az Appleblog feat. Almalé és Kungfu partnere