Az O.MG Cable-t egy biztonsági szakértő, MG készítette. Olyan, mint az Apple saját Lightning kábele, tölt is, adatot is továbbít, azzal a különbséggel, hogy még valamit tesz:

kinyitja a csatlakoztatott Mac vagy Windows PC-t a hacker előtt.

A kábelben található chipek, amint csatlakoztatják, létrehoznak egy wifi hotspotot, amihez csatlakozva a támadó képes kódokat futtatni a számítógépeken, így simán átnézheti a fájljainkat is.

1569858999284-omg3_800x.jpeg

A felhasználási lehetőség nyilvánvaló: a támadó vagy kölcsönadja az áldozatnak a saját kábelét, ő pedig minden gyanú nélkül behelyezi azt a megfelelő nyílásokba, vagy eleve kicseréli az áldozat saját kábelét, és onnantól kezdve amint az áldozat a kábelt használja, a közelből megtehet bármit.

Ez egészen addig, amíg egy garázsprojekt, meg egy hacker-kísérlet, amit egy konferencián mutatnak be, nincs semmi gond. Most viszont a kábelt sikerrel outsourcolta a biztonsági szakértő, és meg is indul a sorozatgyártás az egyébként 200 dollárért árult O.MG kábelből. Ez pedig praktikusan azt jelenti, hogy hamarosan minden hülye szerezhet magának egyet.

A hülyéknek ezúton jelezzük, hogy az adatok lopása keményen büntethető.