Korábban már írtam arról, hogy az Apple láthatóan minden korábbi adósságát, vagy vele szemben adósságként kikiáltott felhasználói igényt megpróbál letudni. Itt egy lista arról, mik ezek az adósságok.

A kielégítési hullám pedig folytatódik.

A pletykák szerint 2020 első negyedévében jön az SE 2, az Apple legnagyobb adóssága. Az SE 2-vel kapcsolatban mindig kérdés volt, hogy az Apple melyik tulajdonságát vigye tovább a telefonnak, azt, hogy nagyon olcsó volt, vagy azt, hogy kisméretű, esetleg magát a dizájnt kell örökíteni. Mindháromért lehet ugyanis szeretni, de arról megoszlanak a vélemények például, hogy olcsónak kell-e lennie, vagy inkább menjen bele minden jó, és legyen magasabb az ára. Na most úgy tűnik, hogy mindegyiket akarja az Apple.

Mindenkit ki akar elégíteni!

Az elemző Kuo szerint a 2020 első negyedévében megjelenő SE 2 valójában az iPhone 8-ra fog inkább hasonlítani, csak épp A13 procival, 3 giga RAM-mal. A többi hardvere megegyezik a mostani 8-assal, és persze ezek alapján olcsó lesz.

Kicsi lesz? Nem igazán. SE dizájn lesz? Nem. Olcsó lesz? Igen.

iphone-8-1.png

Közben meg a 2020 szeptemberében is várunk egy SE 2-t. Erről azt sejtjük a pletykák szerint, hogy egy 5,4 colos verzió lesz, ami alig nagyobb a régi SE-nél, ha széltől szélig tartana a kijelző. De ez OLED kijelzőt kapna, meg nyilván minden jó cuccot, miközben megtartaná az SE szögletességét.

Kicsi lesz? Igen. SE dizájn lesz? Igen. Olcsó lesz? Nem.

Mindenkit ki akar elégíteni!

Tim Cookról az is kiderült nemrég, hogy bensőséges viszonyt ápol Donald Trumppal és családjával, Ivankával és Jareddel. A Wall Street Journal elemezte, hogy az Apple érdekében a vezető pengeélen táncol az elnökhöz dörgölőzés és az alkalmazottak szemében egyenes gerinc megtartása között. Nehéz, hiszen az Apple alkalmazottak 97%-a demokrata, és maga Tim Cook világlátása is annyira messze áll az elnökétől, hogy nehéz lehet hányás nélkül együtt kávézgatni vele. Mégis megteszi, hiszen Trump elnöksége elején nehézbombázókkal ment az Apple ellen.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

First Lady Melania Trump (@flotus) által megosztott bejegyzés,

 

Trump elmondása szerint akármilyen gondja van, Cook személyesen hívja telefonon, és ez az elnöknek tetszik. Utálja, ha követeket küldenek hozzá, az ilyen egyéni vállalkozásokban bevett módszereket szereti. Viszont Cook lobbija azt eredményezte, hogy az Apple jobban járt a tarifákkal, mintha nem hívogatta volna Trumpot, és az alkalmazottak emiatt nagyobb bónuszokat kaphattak. Így aztán hallgatnak.

Mindenkit ki akar elégíteni!

Hogy ez mitől alakult így, mitől jutott el a cég az arrogáns, majd-én-jobban-tudom állapotból a kielégítőgépig, nem tudom. De most már legalább látom a fő motivációt a döntések mögött.