Gyakorlatilag az iPhone SE óta várunk egy SE 2-re, már azok, akik szerint az iPhone 4 dizájnja volt a legjobb, és akik szerint a telefont egy kézzel is biztonsággal kell tartani, használni. Az ésszerű emberek. Mint én.

Kuo szerint jövőre történik valami efelé mozdulás. Három modell lesz ugyanis 2020-ban, a 6,1 és 6,7 colos kijelzők mellett megjelenik egy 5,4 colos verzió is. Ráadásul mindhárom modell új dizájnt kap, és mindegyik elmozdul a mindenfelé lekerekített formáktól. Az iPhone 4-re emlékeztet majd az új forma, lehet, hogy csak annyira, mint a 2018-as iPad Pro, talán még inkább. Valamennyi hajlítást azért hagynak benne.

iphone-4.jpg

De az 5,4 colos telefon sem lesz lemaradva: állítólag mindhárom készülék OLED kijelzőt kap, ami előrevetíti az árakat is: ennek a mostani telefonnak nem lesz köze a régi SE-hez, viszont végre egy kisebb iPhone-t is vehetünk, ami ráadásul tud majd olyanokat, mint a nagyok.

És ha fanyalognánk, hogy a 4 col helyett miért növelték 5,4-re a kistelefon-méretet: ha az iPhone SE-n széltől szélig tartana a kijelző, akkor 5,1 colos telefonról beszélnénk. Alig lenne nagyobb a ház tehát, mint az SE esetében.