Na nem az elfogadóhelyekre célzunk, mert az alapból nagyon-nagyon sűrű. 30 négyzetméteres ABC-knél is van kártyaelfogadás, ami itthon azt jelenti, hogy NFC-képes eszközök figyelnek a pultokon. Ott pedig megy az Apple Pay.

ke_pernyo_foto_2019-07-16_9_05_11.png

A terjedés azt jelenti, hogy már három bank, az OTP, az Erste és a Gránit kártyája is közvetlenül regisztrálható Apple Pay-re, de közvetetten is van két út a csatlakozásra, bankoktól függetlenül.

Az egyik a Simple app, ami szintén felvihető Apple Pay kártyaként. Ez prepaid, vagyis ilyenkor a Simple egyenlegedet költöd az Apple Pay-en keresztül, a Simple egyenlegedet meg a bankszámládról tudod tölteni. Sajnos itt van limit, egy naptári hónapban legfeljebb 65.000 forintot tölthetsz fel.

A másik a Revolut, ami egy globális cucc, és kábé ugyanígy működik (prepaid). Van egy belső account, amit töltögethetsz, és költhetsz, most már Apple Pay-jel is. A Revolutnál a regisztrációhoz egy telefonszámot kell megadni, és kész. 29 féle valutával, meg Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash és XRP-vel is működik, alacsony költségek mellett. Éppen ezért szeretjük itt Magyarországon.