Eleinte csak az OTP-seknek indult, július elejétől már az Erste és a Gránit Bank ügyfelei is használhatják az Apple Pay-t. És mivel nekem van Erstés kártyám és bankszámlám, végre én is élvezhetem az Apple Pay előnyeit.

És hogy milyen?

ke_pernyo_foto_2019-05-13_21_08_10.png

A kártya felvitele a rendszerbe gyorsan ment, mivel ugyanez a kártya alapértelmezett az Apple ID számára is. Csak a háromjegyű biztonsági kódot kellett megadnom. Igazából Next-Next-Finish típusú volt az egész, és a Walletban már ott is volt a kártyám. Kicsit olyan érzés volt ez, hogy “basszus, erre vártunk eddig?”. Pedig nyilván a háttérben megkötött szerződések és alkuk a lényegesek, meg hogy az Apple foglalkozzon egy ekkora piaccal is.

iPhone SE-vel használom az Apple Payt, vagyis Touch ID-val. Ennek az a hatalmas előnye, hogy semmit nem kell nyomnom, egyetlen gombot sem. Nem kell duplán az oldalsót, de még csak a Home-mal sem kell felébreszteni a telefont, egyszerűen odatartom az SE-t a terminálhoz, miközben rajta tartom az ujjam a Home gomb ujjlenyomat-olvasóján.

Az érzés: szabadság. Nem azért, mert így gyorsabb, mint elővenni a kártyát, amin egyébként a pénzünk ellopásához szükséges valamennyi adat ott virít. A szabadság az, hogy többé nem kell szívrohamot kapnom, hogy otthonhagytam a pénztárcámat. Ha meg mondjuk a Walletban lenne a személyim, a jogsim és a forgalmi is, akkor meg egyenesen otthon is hagynám.