Viccelsz?

img_1743_1.PNG

Hogy a fenébe ne érné meg, miután évekig kínoztak a reklámokkal? Reklám videó előtt, videó után, mobileszközökön főleg, Apple TV-n, két perces videóért két perces reklám, hát rohadjatok meg, de fizetek.

27762799_a4dae2dc12accaa0cbbc9fde63f1ecae_wm.png

1790 forint havonta a Youtube Premium, Magyarországon is elérhető két napja. Jár mellé olyan is, hogy a videót vagy zenét lejátssza a háttérben, letölthetővé teszi offline nézésre, hallgatásra, lesz természetesen egyedi tartalom elérése, sőt, egy Youtube Music szogláltatás is, ami hasonlóan az Apple Musichoz, zenéket, videókat tol elénk, korlátlan mennyiségben. A videóknál a képi megjelenítés kikapcsolható, így ott kisebb adatmennyiséggel kell számolni a megtekintésnél, illetve hallgatásnál.

Ez olyan, mint az okosóra. Egy olcsóbb verzió már csak azért megéri, mert hívásnál bökdösi a kezemet, így nem kell csengőhangot ordíttatni, vagy figyelni, hogy ne legyen néma módban. Egy drágább csak azért megéri, hogy motivál a több mozgásra. 1790-et nekem megér csak a reklámmentes videónézés, a Youtube Music egy amolyan bónusz szolgáltatás.

De annak milyen!

Azoknak ugyanis, akik szeretik a komolyzenét, az Apple Music, a Spotify és a többiek nem mindig voltak kielégítőek. Hogy miért? Mert nem elég, hogy te meg akarod hallgatni Händel Xerxes-ének Largo tételét, te szeretnéd kiválasztani, hogy

  • milyen hangszeren, hangszereken játsszák el
  • mely zenekar játssza el, vagy mely előadó
  • mely karmester vezényelje

Lehet, hogy ez sokaknak szőrszálhasogatásnak, felesleges hülyülésnek tűnik, pedig egyáltalán nem mindegy, hogy egy egyszólamú cselló, egy három szólamban játszott orgona vagy egy zenekar játszik, én egyáltalán nem lelem örömöm akkor, ha mondjuk a fenti művet nem úgy adják elő, ahogy én azt hallani szeretném. Szeretek válogatni az egyes előadások között, és elmenteni a kedvenceimet, EGY kedvencet pedig hülyére hallgatni. Fenti példánkban az Apple Music 38 találatot mutat fel erre a Largóra, aminek egy része nem is az, amit keresel.

A Youtube Musicon nem tudom megszámolni a találatokat, kétszáz felett abbahagytam a számolást.

Az a bizonyos kedvencem ez esetben egy házi felvétel, a Youtube-on, orgonán. Mondanom sem kell, egy nagy kiadó sincs a kántor mögött. Szóval, a Youtube Musicot komolyzenét szerető emberként nagyon kedvelem.

img_1744_1.PNG

Így, hogy a reklámokkal való kínzással bejuttatták a trójai falovat, leváltom-e az Apple Musicot? Nem tudom. Ismerkedem az új lehetőséggel, az elérhető zenékkel, minőséggel (256kbps AAC-t ígérnek a Premium előfizetőknek), integrációval (Control Centerből ki-bekapcsolható a Youtube Music app a telefonon).

Ja nem! HomePod-om van, nem mondom le az Apple Music-ot, különben a legnagyobb kényelem veszik el.

Mindkét trójai faló bent van hát. Az egyik kínzással, a másik simogatással jött, de mind itt vannak. Gyűlnek.