A New York Times hozott le egy izgalmas anyagot arról, milyen nehézségekbe ütközött az Apple, amikor az USA-ban kezdte gyártani a Mac Prókat.

Konkrétan nem találtak olyan beszállítót, aki kellő mennyiségű csavart tudott volna gyártani számukra.

Pedig a Mac Pro nem a cég legkeresettebb terméke, nyilván, mégis: a cég erre szakosodott alvállalkozója napi 1000 darab csavart tudott gyártani, ami kevésnek bizonyult még a Mac Prók esetében is. Úgyhogy szégyen, nem szégyen, Kínából rendeltek csavarokat, a kínaiak meg kiszállították azokat az amerikai gyárba.

411920-apple-mac-pro-2013.jpg

Végül a helyi Caldwell Manufacturingtól is rendeltek 28 ezer csavart. A tulajdonos, Stephen Melo maga szállított ki több szállítmányt is szedánjával, miután 22 fordulóval tudták kivinni az Apple-nek a csavarokat. Amik végül nem is pont olyanok voltak, mint amit kértek: a Caldwell már rég leállt az ilyen megrendelések teljesítésével, gépeik sokkal finomabb, egyedibb igényeket elégítenek ki,

És ez csak a csavar. Hogy értsük, miért buktak már bele kétszer a hazai gyártásba, és miért lenne mindennél biztosabb egy újabb kudarc, ha átvinnék a teljes folyamatot.