almalé és kungfu Rólunk

Baromi rossz lehet Apple-bloggernek lenni a Forbes-nál

A Forbes sosem volt ellene a rejtélyes címadásoknak, amikkel az Apple iránt érdeklődőket magukhoz vonzották. Azonban csak az elmúlt hónapokban lett gyakorlat az, hogy a Google News hírkeresőben folyton az elsők között találkozom a lappal, és mindig úgy tűnik, hogy ugyanazt a cikket tolják elém.

Ez az új iPhone szivárogtatás megmutatja, mennyire radikális / borzasztó / izgalmas dolog történik.

Mindig leellenőrzöm a dátumot. A Google News ilyen hülye lenne? De nem, a cikkek mindig frissek voltak. Hol saját maguk által szerzett információkat osztanak meg - ezek a valóban értékes anyagaik -, máskor szinte ugyanolyan címmel, ugyanolyan hosszban értekeznek más lapok pletykáiról.

ke_pernyo_foto_2018-07-27_9_37_52.png

Gyakorlatilag meghekkelték a Google News-t.

ke_pernyo_foto_2018-07-27_7_53_15.png

ke_pernyo_foto_2018-07-27_7_53_57.png

A cikkek olvasottsága 50-100 ezer, ami a Forbes-hoz képest nem óriási, de látszik, hogy a lap a sok kicsi sokra megy alapon nyomja ki magából a nagyon hasonló cikkeket iPhone témakörben. A cikkek szerzői pedig betűmunkások lettek, és valószínű, ha rajtuk múlna, soha nem írnák le többet, hogy “iPhone” és “Apple”.

Nem csak az Apple nem a régi. Az Apple-bloggerek sem.

(Kivéve mi. Mi ugyanazok vagyunk, valamint mindig kivételek. És szuper fejek.)

Disclaimer: az Appleblog feat. Almalé és Kungfu az Appleblog feat. Almalé és Kungfu partnere



Új MacBook Pro: fagyasztva az igazi?

Iszonyú komoly gondok vannak az új, hatmagos laptopokkal, az Apple gyorsan ki is adott hozzájuk egy hibajavítást. De elég ez? Vagy fagyasztót a bestiának?



Egybekezdés: Trump háborúja elérte az Apple-t is

ke_pernyo_foto_2018-06-04_19_07_15.png

Úgy tűnik, hogy Trump kínai védővámjai, és a kínaiak válaszcsapásul kirótt hasonló szankciói végül az okostelefon-piacot, így az Apple-t is elérik. Az első, a második és a harmadik hullámból is kimaradtak, azonban a hírek szerint Trump most 500 milliárd dollár értékű termékimportra, gyakorlatilag az összes Kínából származó tárgyra vámot vetne ki. Kína várhatóan az USA-beli vállalatok Kínában értékesített eszközeit sújthatják plusz vámmal, így az Apple a Kínában és az USA-ban eladott telefonjai után is szopási együtthatót számolgathat. A két országban eladott termékek és szolgáltatások teszik ki az Apple bevételének nagyjából 60 százalékát.



Egybekezdés: Mégsem hűtési probléma van a MacBook Prókkal az Apple szerint

macbook-pro-2018.jpgAz Apple hivatalosan is elismerte a MacBook Prók hőmérséklet-vezérlő rendszerének hibáját, bár ők más következtetésre jutottak, mint a hibát először tapasztaló laikusok. Úgy látják, egy a firmware-ből hiányzó digitális kulcs miatt veszi le az órajelet a processzor nagy számítási igényű feladatoknál. (Amit megérthetünk, mindannyian veszítettünk már el kulcsot.) A belső tesztelés alatt a firmware még hibátlan volt, így az általuk tapasztalt számok, amikről részletesen beszámoltak a honlapon, elvileg helyesek, és előállíthatóak. A hibát a macOS High Sierra 10.13.6 verzióval, a mai nappal orvosolták, kíváncsian várjuk az első teszteket, elsősorban a Core i9-es csúcsgépek gazdáitól, de mivel a hiba az összes új gépet érintette, tulajdonképpen mindenkitől. Lehet frissíteni.



Miért gondolom azt, hogy a keret nélküli iPad baromság?

Ming-Chi Kuo elemző szerint az idén megjelenő iPadek - iPad Prók? - szélig tartó kijelzőket és Face ID-t kapnak. Ez logikusan hangzik, hiszen az iPhone X dizájnja fontos lett a cégnek, és állítólag ezt szeretné mindenhol látni. Egyelőre ez azonban még csak pletyka, az iPhone X-en kívül soha sehol nem köszönt még vissza a különleges alkalomra készült, ünnepi kiadás kinézete és funkciói.

Mégis, komolyan kell vennünk ezeket a pletykákat, mert gyakorlatilag az összes megbízható forrás egyetért vele.

Csakhogy a dizájnnal van egy kis probléma. Mégpedig az, hogy talán működik egy telefonon, de egy tableten nem biztos.

Lássuk, hogyan fogunk meg egy iPhone-t.

ke_pernyo_foto_2018-07-23_10_02_56.png

ke_pernyo_foto_2018-07-23_10_03_12.png

Lássuk, hogyan fogunk meg egy iPad-et.

ke_pernyo_foto_2018-07-23_10_03_49.png

Látjuk, mi a különbség? Míg egy telefont egy kézben tartva a kényelmes tartás a hátlap tenyerünkkel történő átfogása, addig egy tabletet nem tudunk így tartani. Csak úgy, hogy az egyik vagy mindkét kezünkkel “rálógunk az előlapra”, megtartjuk abból az irányból a stabil tartásért.

dsc01315.JPG

Mi történik akkor, ha ott nem egy keret van, hanem kijelző? Az, hogy hozzáérünk az érintőképernyőhöz, így ha mozgatjuk a másik kezünk ujját a kijelző másik felén, azt kétujjas zoomolásnak értelmezi majd a rendszer. Az iPad innentől kezdve nem lesz használható a legkényelmesebb és leglégiesebb módon, csak tenyérben egyensúlyozva, vagy stabil helyen tartva. Ölben vagy asztalon.

ke_pernyo_foto_2018-07-23_10_05_27.png

Persze rég nem gondolom azt, hogy az Apple a hagyományos, használható dizájnt választja a saját maga által kijelölt trendek helyett. Régen hónapokig próbálgatták a titkos laborban, hogyan használjuk az eszközeinket, hogyan fogjuk kézbe, hogyan nyomogatjuk, ma már nem érzem ezt az átgondoltságot. Valahol az iPhone kijelzők piaci trendkövető felnagyítása táján elengedték el ezt a dolgot. Ahogy az asztali gépek eszetlen vékonyítása, a telefon kijelzőméreteinek folyamatos növelése vagy a nap mint nap használt portok elhagyása, úgy ez a terv is simán átmehet, sőt, beleillik a sorba.

Nagyon szurkolok, hogy ne így legyen, és külön posztban fogok tűzijátékot szórni, ha meggondolják magukat, vagy az egész baromságnak bizonyul majd.




süti beállítások módosítása