Egy szoftverfrissítés érkezik hamarosan az Apple hangfalaira, aminek segítségével új képességeket nyer a cucc. Az első nagyon hasznos.

apple-homepod-2up-white-09122018_inline_jpg_large.jpg

Indíthatsz hívásokat

Nagyon hiányzott az első naptól, mostantól a hangfal valóban egy kiterjesztése a telefonodnak. Ha jön hívás, automatikusan továbbítja a hangfalra, ha hívnál valakit, a kontaktok közül kérhetsz nevet. “Hey Siri, who just called?” - erre is választ tud adni a kicsike.

Keresés dalszöveg alapján

Ha a “play the song that goes like” vagy hasonló kezdettel kérsz zenét, a szöveg alapján kitalálja a HomePod, mit szeretnél hallgatni. Nanananananana New Orleans és más hunglish megoldások valószínűleg nem lesznek jók.

Több időzítő

Eddig csak egyetlen visszaszámlálót állíthattál be szóban a hangfallal, most többet is. Jól jöhet, amikor főzöl, és egymás után több ételt is felraksz főni vagy sülni. Esetleg egy teaházban egymás után tíz kancsót áztatsz, és mindegyiknél más időben kell kivenni a füveket.

Find My iPhone

Meg tudod pingelni a lakásban elhagyott telefont, ami kérésre hangot ad ki.

Siri Shortcuts

A beállított rutnjaidat lefuttathatod már szóban is, őszintén szólva ez egyáltalán nem meglepetés. Az lett volna, ha nem jelenik meg. Az iOS 12 szeptember 17-én, vagyis mindössze 4 nap múlva érkezik, valószínű ez a frissítés is akkor jön majd.