Az előző posztban a merevlemezeket vettük végig, most itt az ideje az SSD-knek is, 2018 van vagy mifene. Ár szerint növekvő sorrend következik, az AES 256-bit titkosítást nem emeltem ki külön, mindegyik tudja, kivéve a Transcend termékét, ahol sehol nem találtam erre utalást.

512GB Silicon Power Bolt

41b3849ukrl_sx679.jpg

Elég nagy tárhelyet kapunk alacsony áron ezzel a cuccal. A hátránya, hogy csak USB 3.1-es csatlakozója van, vagyis a legújabb Apple laptopokkal csak átalakítóval kommunikál, és nem hatalmas az adattovábbítási rátája.

Csatlakozó: USB 3

Adatok: SSD olvasási sebesség max. 400 MB/s, írási sebesség max. 400 MB/s, Thunderbolt sebesség max. 10 Gb/s.

Kapható itt. Ára: 57.090 Ft.

256GB Transcend StoreJet 500 for MAC

ke_pernyo_foto_2018-08-30_10_26_28.png

Ez egy elég megfizethető külső meghajtó azoknak, akiknek nincs hatalmas videós könyvtára, nem kell a munkája miatt napi több gigabájtot elmentenie, csak egyszerűen kibővíteni a MacBookja tárhelyét egy hordozható, és a laptop dizájnjához igazodó megoldással.

Annyira nem pro megoldás ez, hogy leginkább már csak a MacBook Airhez ajánlott: hacsak nem használunk átalakítót, a készülék által felkínált USB 3 és Thunderbolt csatlakozási lehetőség az Air számára dupla opció, a MacBook Próknak viszont mindkettőhöz átalakító kell.

Alapból HFS+-ra formázott, Time Machine kompatibilis. Beépített titkosítást nem tud.

Csatlakozó: USB 3, Thunderbolt

Adatok: SSD olvasási sebesség max. 440 MB/s, írási sebesség max. 300 MB/s, Thunderbolt sebesség max. 10 Gb/s. USB 3 - USB kábel és Thunderbolt - Thunderbolt kábel mellékelve. UASP támogatás.

Kapható itt. Ára: 63.890 Ft.

500GB LaCie Rugged

laci.jpg

A LaCie a Seagatehez tartozik, úgy tartják, hogy ez a gyártó prémium márkája. Az LaCie Rugged egy ütésálló házzal érkezik, valamint por- és vízálló. Egy tonnás autó átmehet rajta úgy, hogy az adatok megmaradnak, és két méteres esést is túlél.

Csatlakozó: USB-C, Thunderbolt

Adatok: Thunderbolt sebesség max. 510 MB/s, Mac-es teszten mérve. Thunderbolt kábel beépített, USB-C csatlakozó a házon.

Kapható itt. Ára: 101.900 Ft.

1TB WD MyPassport

img3_mpssd_jpg_imgw_1920_750.jpg

Klasszikus választás a WD a külső tárolók piacán. Aki csak erre esküszik, annak ők is kínálnak SSD opciót, rögötn egy egy terás verziót ajánlunk. Ez is bírja a kétméteres esést.

Csatlakozó: USB-C

Adatok: Olvasási sebesség: 515 MB/s. USB-C kábel és USB-C — USB átalakító mellékelve.

Kapható itt. Ára: 137.900 Ft.

1TB LaCie Rugged

Ugyanaz, mint kettővel feljebb, csak már kétszer akkora tárhellyel. Ha a maximális biztonságra vágyunk, pár tízessel fejeljük még meg a WD árát, és helyben vagyunk.

Csatlakozó: USB-C, Thunderbolt

Kapható itt. Ára: 169.900 Ft

Az Aqua az Appleblog feat. Almalé és Kungfu partnere. Apple termékekre szakosodott oldaluk itt található.