Az okoshangfalak nagy dobást jelentenek az ember-gép kapcsolatban, egyúttal úgy tűnik, támadási felületnek is eléggé izgalmasak. Mert mit gondol az egyszeri hekker, aki megtudja, hogy elrejthetnek az emberi fül számára nem hallható parancsokat okoshangfalak számára zenékben? Hát persze, hogy álruhában jelentkezik egy menő hangmérnök-képzésre.

Olyan vírusok jönnek az okoshangfalakkal, amikről korábban nem is álmodtunk.

Az elmúlt két évben egyesült államokbeli és kínai tudósok bebizonyították, hogy rejtett utasításokat lehet kiadni az összes gyártó asszisztensének, felhívva telefonszámokat, megnyitva weboldalakat. Rossz kezekben, és a kellő infrastruktúra megléte esetén így ajtókat lehet kinyitni, pénzt költeni online - írja a NYTimes.

ke_pernyo_foto_2018-02-15_9_26_43.png

Zenei fájlokban rejtenek el ultrahangos vagy más frekvenciás, emberek számára nem hallható utasításokat, amik először lenémítják a készüléket, hogy ne legyen feltűnő a babra, aztán ami belefér. Mármint ami belefér az eszközön található asszisztens képességeinek.

Végre egy terület, ahol a Siri képességeinke tárháza előny. Az Apple úgy nyilatkozott, hogy a HomePod-ot eleve úgy alkották meg, hogy ne legyen képes mondjuk ajtókat kinyitni, és hogy az iPhone-t vagy iPadet fel kell oldani ahhoz, hogy érzékeny információkat kezeljen.

Megnyugodtunk?