Gyorsan feltesszük az igazán fontos kérdéseket, és meg is válaszoljuk azokat.

Miért nagy szó, hogy a Logitech készített egy stylust az Apple-nek?

Azért, mert eddig úgy volt, hogy Apple tablettel csak Apple Pencil működik együtt. Külső gyártók bevonása a buliba már csak azért is jó, mert az Apple Pencil nem olcsó, és nem mindenkinek van szüksége például a nyomásérzékenységre. Viszont nincs annyi pénze.

crayon-8.jpg

Eddig is lehetett olcsón venni stylust az iPadekhez, nem?

De, viszont ezek nem tudtak úgy együttműködni a vassal, mint ez a mostani cucc. A Crayon például ugyanúgy tudja jelezni a használati szöget, mint egy Pencil.

Akkor egyeztetniük kellett az Apple-lel, igaz?

Igen. Ezt a stylust az Apple együtt készítette a Logitech-kel.

Mennyivel olcsóbb?

Féláron adják majd az Apple Pencilhez képest.

És mi a különbség?

A Logitech Crayon nem nyomásérzékeny. Viszont azonnal összekapcsolódik az iPaddel, párosítás nélkül, bármelyikkel (így például egy tanár a sajátjával végigmehet az osztályon, és mindenkinek az iPadjére írhat, rajzolhat vele).

Hogyan lehet tölteni?

Ugyanazzal a Lightning kábellel, mint az iPadet.

ke_pernyo_foto_2018-03-27_21_46_54.png

Jó lesz a többi iPad Próhoz is?

Most úgy tűnik, nem. Csak az új iPadhez. Főleg, mert a kapcsolat spéci rádiós frekin működik.

Mikor lehet kapni?

Nem lehet, legalábbis erről nincs hír. A Crayon iskoláknak szánt cucc, hogy a diákok vehessék meg, akik nem akarnak, tudnak annyit költeni.

Akkor ez miért hír?

Az Apple először dolgozott így külső gyártóval styluson, így valószínű, hogy ez lesz a trend ezentúl. Engedik legyártani a kompatibilis kiegészítőt, ha azok jó minőségűek, és olcsóbbak. Így megmaradnak prémium gyártónak, miközben adnak esélyt azoknak is, akik egyébként vásárlók lennének, de magas nekik az ár. Itt nem csak a diákokra kell gondolni, valószínű a szegényebb országokba is elér majd hasonló programokkal az Apple. A ceruzás iPadezés minden szempontból kábé féláron lesz ezentúl, mint amennyit ezért pár évvel ezelőtt kellett fizetni.