Eleve olcsó volt Magyarországon az Apple Music az eredeti, egyesült államokbeli árazáshoz képest. A 9,99 dolláros alapár itthon ÁFA-val együtt is csak 1490 forint volt, 2290 forintos családi előfizetési lehetőséggel. Ritkán volt olyan, hogy az Apple a gigaáfa hazájában valamit olcsóbban adott volna, de a versenytársak - Spotify - árazásához igazodtak ebben a ritka esetben.

Most viszont még egy csomag jelent meg az Apple Music előfizetési lehetőségek között! Megjelent Magyarországon is a Diák előfizetés, ami 699 forintos havidíjért kínálja a 45 millió dalt.

Ez a lehetőség az Egyesült Államokban például 5 dollár, vagyis 1300 forint havonta. Csak felsőoktatási hallgatóknak áll rendelkezésre.

ke_pernyo_foto_2018-02-13_8_27_33.png

A kedvezmény érvényesítése úgy működik, hogy - ha már most is előfizetők vagyunk - lemondjuk a jelenlegi előfizetést. Ezt erre a linkre kattintva tehetjük meg mobilról, vagy követve az itt felsorolt lépéseket.

Ha nincs előfizetésünk, az Apple Music megnyitásakor az app rákérdez, milyet kérünk, itt válasszuk ki a Diák lehetőséget. Az alkalmazás a jogosultság ellenőrzését kéri, nyomjunk erre, így átirányítanak az UNiDAYS megfelelő weboldalára.

Itt egy legördülő listáról kiválaszthatjuk az iskolánkat, ezután pedig vagy az egyetemi/főiskolai email-címünket kérik, ahová rendszeresen küldenek ellenőrző email-eket, vagy átirányítanak az egyetem vagy főiskola honlapjára, hogy jelentkezzünk be (a BME-n például be kell jelentkezni, a Budapesti Metropolitan Egyetemen csak email-címet kér). Az UNiDAYS pedig innentől fogva rendszeresen ellenőrzi saját rendszerén és metódusain keresztül, hogy diákok vagyunk-e még ott.

Itt lehet olvasni további segítséget a használathoz. További infók:

A kedvezmény csak Apple ID-vel, továbbá a licenc- és használati feltételek elfogadása után vehető igénybe. Feltétele a kezdeti regisztráció és a UNiDAYS által kiadott hallgatói jogviszony-igazolás. Ha nem kerül lemondásra, a próbaidőszak lejárta után az előfizetés automatikusan megújul. A diákoknak szánt árszabás legfeljebb négy évig érvényes.