Ki más is ünnepelhetné meg az Apple napokban piacra került okos hangszóróját, mint az egyik legfőbb rivális, a Sonos? A HomePod tegnap óta immáron hivatalosan is megvásárolható valamivel több, mint 110 ezer forintnak megfelelő áron Amerikában, Ausztráliában, illetve az Egyesült Királyságban. A premier napján a Sonos az alábbi bejegyzést osztotta meg hivatalos Twitter csatornáján:

Ez nálunk simán kiérdemelte a hét trollkodását, ugyanis miről is van szó? Először is a HomePod kizárólag az Apple Music szolgáltatását képes kezelni, ha Siri-vel óhajtjuk vezérelni. Ha Spotify-ról, Tidalról és minden más platformról szeretnénk zenét hallgatni rajta, akkor szükségünk lesz egy olyan, iOS-t vagy macOS-t futtató számítógépre, amely támogatja az Airplay legújabb verzióját.

A belinkelt lejátszási listát tehát csak úgy nem lehet meghallgatni ezeken a hangszórókon, de ha mégis sikerült megoldani, akkor az alábbi dallista fogad minket:

sonos_spotify.PNG

A playlist neve ("Welcome to the Party") egyfajta jófejségről árulkodik, ám a számok címét egymás után összeolvasva kibújik a szög a zsákból:

Hello / Apple / Something About Us / Together / Feels Right / Even Though / You're Crazy / For This / Home / POD / Remember / Two Is Better Than One / Just Playing / It's a Party / Everybody's Coming To My House / Even You / Come As You Are / Fruit Machine / No Matter What You're Told / We're Going To Be Friends / Over Everything

A 21 dal címéből álló trollkodás több ínyenc részt is tartalmaz, melyek közül talán a "Remember, two is better than one" a legfájóbb az Apple-nek. Mint ismeretes, a HomePod jelenleg sajnos nem képes más HomePodokkal együttműködni, így nem csak a párban való használatról kell lemondanunk, hanem a multiroom hangzásról is. Bár a cég azt ígéri, hogy ez a funkciót egy későbbi szoftver frissítéssel megkapjuk, mondanunk sem kell, hogy a Sonos One ezt a kezdetektől fogva tudja - bármiféle limitáció nélkül.

sonos-one-800x469.jpg

A kiemelt rész más szemszögből is érdekes, ugyanis a Sonos a HomePod piaci startja előtt közölte, hogy annak áráért most két One-t ad, melyek így párban 50 dollárral kerülnek kevesebbe, mint eddig. Bár a Sonos hangszórója az előzetes tesztek alapján megközelítőleg sem szól olyan jól, mint a HomePod, hangminősége mégis bőven megüti azt a szintet, ami az átlag felhasználóknak már tök oké és párban megvásárolva tényleg elgondolkodtató ajánlat lehet.

Az "Everybody's coming to my house" valószínűleg arra utal, hogy a Sonos hangszórói szerény 56, zenével kapcsolatos szolgáltatást támogatnak a dobozból kivéve, a "We're going to be friends over everything" pedig az Airplay 2 jövőbeli támogatásának szól, mellyel akár egy HomePodot és egy Sonos One-t simán összepárosíthatunk majd egymással, ha úgy tartja kedvünk.

homepod-apple-music-image.jpg

A Sonos One lényegében a rendkívül sikeres Play:1 utódjának (vagy inkább modell frissítésének) tekinthető és bár a felhasználók nincsenek elájulva tőle (mind a gyártó oldalán, mind az Amazonon 70 százalék körüli átlagérték szerepel), a legtöbb külföldi tech oldal elismerően nyilatkozott róla. Az eladások mindenesetre jól alakulnak és ha nem is sikerül végül tartani a lépést az Apple Homepodjával, ez a kis Spotify-os trollkodás öt perc hírnévre mindenképpen tökéletes volt.