Tegnap óta iPad-re is végre elérhetővé tette hangalapú személyi asszisztensét a Microsoft. Cortana viszonylag régóta velünk van már, hiszen nem sokkal a Windows 10 piaci bevezetése után megérkezett iPhone-ra, valamilyen oknál fogva ugyanakkor az iPad-es változatra egészen mostanáig várni kellett.

Az új kezelőfelület egy az egyben megmaradt olyannak, amilyennek az iPhone-okon már megismertük, viszont lényegesen szellősebbé vált és igyekszik kihasználni azokat a funkciókat, valamint lehetőségeket, melyekkel egy táblagép többet nyújt egy telefonnál.

microsoft-cortana-ipad-800x604.jpg

Bár a 2.6.8-as verzió egyértelműen az iPad támogatásról szól, nem kisebb durranás az sem, hogy az alkalmazás 20 százalékkal gyorsabb is lett egyúttal. Sajnos az Apple továbbra sem engedi, hogy külső gyártók személyi asszisztensei az iOS szerves részét képezzék, így az Amazon Alexa és a Google Assistant mellett a Microsoft-féle Cortana sem képes például lezárt képernyő mellett működni.

Ha ez nem lenne elég, a saját alkalmazásából kilépve sem tudjuk utasítani, kérésünk ugyanis nagyon gyorsan süket fülekre talál majd. Ettől függetlenül a redmondi cég megoldása egész népszerűnek mondható, a felhasználók többsége ugyanis - limitáltsága ellenére - elégedett vele. Bár magyarul még ő sem tud, ha tennétek vele egy próbát, a Cortana legújabb verziója ingyenesen letölthető az amerikai App Store-ból.