Lassan, de biztosan gyűlnek a panaszosok az Apple fórumain, akik arról számolnak be, hogy új csúcstelefonjaik kijelzője nem reagál elég gyorsan az érintésre és nem tér magához, így sokszor elszalasztanak hívásokat emiatt. A telefon maga kicsöng, a kijelző viszont nem ébred fel és hiába nyomkodják a hívásfogadás gombot, az iPhone X csak cirka 8 másodperc után reagál - sokszor túl későn.

8fb858e7-c9c0-4e0c-b0e6-811c0861b9c9.jpeg

Az AppleInsider belsős forrásai alapján a cég tud a problémáról és vizsgálja is a rendelkezésre álló adatokat. Az azonban egyelőre minden forrásból kitűnik, hogy az érintett telefonok száma viszonylag csekély, nem tömeges jelenségről beszélünk - legalábbis eddig.

A probléma forrása eddig ismeretlen, a júzerek posztjai alapján a szoftvervisszaállítás ideiglenesen megoldja a hibát, azonban az egy idő után újra jelentkezik. A saját környezetemben található, viszonylag csekély számú X közül egyik sem produkálja a jelenséget és az AppleInsider szerzői sem tudták reprodukálni. Amint az Apple hivatalosan is reagál érdemben, beszámolunk róla mi is.