Lassan két éve már, hogy az Apple piacra dobta az iPhone 5s házába csomagolt, de az iPhone 6s hardverével szerelt kompakt erőművet, amely az iPhone SE nevet kapta a tűzkeresztségben. A telefon 2016 márciusi bemutatása óta igencsak nagy sikernek örvend és egyértelműen jelzi, hogy továbbra is van igény egy kézzel kényelmesen használható, elfogadható méretű kijelzővel szerelt mobilokra.

Az iPhone SE viszont azóta sem kapott frissítést, az egyetlen említésre méltó változás a tárhelyének duplázása volt a tavalyi év során. Bár az iPhone 6s hardvere ma sem számít annyira vacaknak, tény, hogy ideje lenne piacra dobni egy új generációt, ami mondjuk az éppen aktuális "normál" iPhone-nak, az iPhone 8-nak a belsejét kapná meg.

iphone-se-four-colors.jpg

Igaz, a specifikációkról még nem tudunk semmit (bár novemberben már A10-es magokról, 2 GB memóriáról és 32/128 GB-os tárhelyről pletykáltak), ám a Digitimes egyik vezető elemzője, Luke Kin szerint a hőn áhított utódra már nem sokat kell várni.

Az "iPhone SE2" gyártása ugyanis akár már márciusban megkezdődhet, május végén vagy június elején pedig már meg is lehet majd vásárolni. Az új generáció (hívják majd bárhogy) a szeptemberben bemutatott új iPhone-okhoz hasonlóan üveg hátlapot kaphat, ami azt jelenti, hogy a vezeték nélküli töltést is támogatja majd.

TrueDepth kamerát viszont kár lesz keresni rajta, ami arra enged következtetni, hogy a második generációs iPhone SE továbbra is Touch ID-val oldja meg a felhasználók biometrikus azonosítását - sok ember legnagyobb örömére. Az árcéduláról még semmit nem tudni, viszont megjelenése pillanatában szinte egészen biztosan ez lesz az egyik legolcsóbb iPhone, amit kapni lehet majd és azon sem csodálkoznánk, ha vele párhuzamosan abbahagynák az iPhone 6s, valamint a jelenleg kapható iPhone SE gyártását.