Ming-Chi Kuo az utóbbi napokban megint nagyon aktív, friss befektetői elemzésében megint arról ír, hogy szerinte bizonyos iPhone X funkciókat a többi modell is megkap majd, hogy ezzel kicsit felturbózzák az eladásokat. Ami még fontosabb, hogy beszélt a 6,1 hüvelykes LCD modellről is.

OLED-fronton továbbra is egy 5,8 és egy 6,5 hüvelykest vár, ezek mellé jönne belépőszintűnek a már fentebb emlegetett, méretben a kettő között álló telefon. Anyaga rozsdamentes acél helyett alumínium lesz, egylencsés hátlapi kamerával, 3 GB RAM-mal, de 3D Touch támogatás nélkül kerülhet majd az Apple Store-okba. A Kuo szerint az általa 80-90 milliósra prognosztizált iPhone eladások legalább felét ez a modell adhatja majd.

Az árat most már általa korábban mondott 600-650 dollárnál magasabbra jósolja, szerinte várhatóan 7-800 zöldhasú környékén lesz, ami azért akárhogyan is nézzük, elég borsos egy belépőszintű készülékhez. A tajvani Commercial Times értesülései alapján bár csak LCD panel jut bele, az jóval fejlettebb lesz, mint a korábbi generációk ilyen jellegű kijelzői.

A hírek szerint a Japan Display "Full Active LCD" nevű technológiája kerülhet az idén megjelenő modellbe, ami lehetővé teszi, hogy az oldalsó kijelzőperem mindössze 0,5 mm-es legyen - ez még az X-énél is kisebb. A felbontás állítólag 2160x1080, ami ekkora képátlónál 18:9-es képarányt jelent és 395 PPI környéki pixelsűrűséget.