Aki viszketegséget érzett, megnyugodhat, itt az újabb Kuo elemzés.

20171020apple-iphone-x-ios2.jpg

Természetesen mint a legutóbbi jó pár jegyzetében itt is elhangzik az az ominózus mondat az Apple X által kiharcolt két éves előnyéről. De, ami még fontosabb: stratégiai sikerként értékeli a csúcsmodell bevezetését, annak ellenére, hogy a gyártás a valószínűleg nyáron leállhat, de ennek csak részben oka a vártnál némileg kisebb kereslet.

Újra kiemeli, hogy a 3D szenzoros képességeivel az X kikövezi az utat a komplexebb AR és mesterséges intelligencia felhasználások számára. Kuo az első copycat-készülékeket már 2018-ra várja - a gyártók véleménye szerint éppen kapkodva próbálnak összerakni valamit, amivel felvehetik a versenyt.

Szerinte, hogy az X-szel bevezetett, a prémiumkészülékeknek fenntartott ársáv megtartása érdekében nem igen érdemes várni arra, hogy a következő generáció megérkezésével a flagship árai lejjebb mennek, az Apple inkább kivezeti a modellt az utód megérkezésével, mintsem hogy filléresítse a komolyabb funkciókat.

Nézete alapján az X így is hosszútávú sikernek bizonyul majd, és a nyomdokain hasonló árazású és forradalmi készülékek érkezhetnek majd.