Még múlt hét végén frissültek az iOS statisztikák az Apple fejlesztői oldalán, amiből az derül ki, hogy a kompatibilis iPhone, iPad és iPod touch készülékeknek még mindig csak 65 százaléka futtatja az iOS 11-et. A novemberi 52 és a december 59 százalék után úgy tűnik, a frissítési ütem csökkent némileg.

Az iOS 10-et a felhasználók 28 százaléka futtat, míg a maradék 7 százalékon osztoznak a régebbi verziók. Az általánosságban megfigyelhető, hogy ahogy haladnak az évek és nő a verziószám, egyre lajhárszerűbb a júzerek adaptációs hajlandósága. Összehasonlításképpen az iOS 10 tavaly ilyenkor már jócskán 76 százalék környékén járt, de még az iOS 9 is 75 körül egy évvel korábban..

Bár igen vonzó új funkciókat hozott be (főként az iPad esetében), az iOS 11 terjedését számos kellemetlen bug és sebezhetőség lassította korábban. Decemberben például az igen idegesítő dátumos hiba kergette crash loopba a készülékeket, így az Apple hamarabb kényszerült kiadni a 11.2-t mint tervezte. Legutóbb pedig a 11.2-ben sikerült egy elég durva HomeKit hibát lelni, ami szintén gyorsan javításra került.

Szedjétek össze magatokat srácok.