Minden jel arra mutat, hogy az Apple alkalmazottainak a rengeteg cserére váró akkumulátor miatt ég a keze alatt a munka. Szó szerint, ugyanis kedden délelőtt 10 óra körül a Zürich-ben lévő Apple Store-ba mindhárom hivatalos szervet (rendőrség, mentők, tűzoltóság) kihívták, illetve az épületet is ideiglenesek kiürítették, miután egy, vélhetően a Genius csapatba tartozó alkalmazott kezében felrobbant egy iPhone 6s Plus.

Az incidens az akkumulátor eltávolítása során történt, a telefon feltételezhetően a cég által meghirdetett akció keretén belül került a szervizbe, bár erre vonatkozóan egyelőre nincsenek biztos információk. A fiatal srác szerencsére megúszta kisebb égési sérülésekkel, további hat embert a helyszínen elláttak, vélhetően enyhe füstmérgezést szenvedtek. A robbanás okát egy svájci illetőségű külsős cég már vizsgálja.

iphone-6s-plus-battery-explosion.jpg
kép forrása: 21min.ch

Nem egy felemelő hír, szó se róla, ám az még inkább aggasztó, hogy másnap délután fél kettő körül egy valenciai Apple Store-ban történt incidenshez hívták ki ismét a helyi szerveket. A főszereplő ezúttal is egy iPhone volt (bár azt nem tudni, melyik modell a sok közül), a hirtelen feltörő füstöt pedig megint csak az akkumulátor robbanása okozta. A svájci esettel ellentétben ezúttal senki nem sérült meg, az alkalmazottak elég magabiztosan kezelték a helyzetet és hamar eloltották a füstöt némi homokot szórva a készülékre.

Az eset okát itt is vizsgálják és bár egyelőre nem tudni, van-e köze a kettőnek egymáshoz, a napokban elindult, akkumulátorokkal kapcsolatos (egyébként fizetős) csere akciónak köszönhetően viszont félő, hogy ezen a két eseten kívül továbbiak várhatóak az elkövetkezendő hónapokban.