Akik azt remélték, hogy mostantól minden csere ennyibe fog kerülni, azoknak hamar itt a hivatalos cáfolat. Az Apple közleménye alapján a korábban bejelentett, a régebbi 79 helyett 29 dolláros akkucsere az iPhone 6 vagy annál újabb készülékek esetében csak az első cserénél érvényes a diagnosztikai teszt eredményétől függetlenül.

Tehát ha idén valaki kicseréltette már, annál további olcsó cseréket csak abban az esetben végez majd el az Apple, amennyiben a telefon bukta a diagnosztikai tesztet. Amennyiben az sikeres, akkor is kicseréltethetjük majd az akksit, de a sztenderd, 79 dolláros régi árért. Tekintve, hogy az iPhone-ok akksija úgy van tervezve, hogy 500 teljes töltési ciklus után is az eredeti kapacitás 80 százalékát tudja, valószínűleg ez lehet majd a benchmark.

Aki tehát úgy tervezte, hogy cseréltet most, majd az akció 2018. december 31-i lejárata előtt még egyszer és így összesen 58 dollárral még mindig előrébb jár, mintha a régi áron egyszer tetetett új erőforrást készülékébe, az - bocsáttassék meg a franciám - rábaszott.

Aki kevésbé figyelt volna: az Apple az akksicserés-lassítós botránnyal kapcsolatos bocsánatkérése részeként tette akcióssá 2018 év végéig az akkucserét a telefon állapotától függetlenül. Itthon ez az ár némileg nyilván magasabb, de ha így is érdekel (mert így is megéri) az Apple itthoni hivatalos szervizpartnereinél lesz érdemes kopogtatni a következő 11 és 2/3 hónapban.