almalé és kungfu Rólunk

Indie fejlesztők játékait nyomja az App Store

Külön szekció foglalkozott indie fejlesztők játékaival az App Store-ban ezen a héten. Nagyon helyesen, hiszen muszáj az Apple-nek megtörtnie minden monopóliumra törő folyamatot, hiszen a online üzlet épp azért jó, mert nagyon sok ember agyszüleményével van tele. Nem csak a nagy játékkészítők agyonhirdetett neveivel.

 app.jpg

Ezen a szép vasárnapon, ha épp nem tudsz vagy nem akarsz kimenni a napsütés alá, érdemes ezeket próbálgatni, egy csomó tétel le is van árazva (a leírás elején az indie napokra hivatkozva látod a felhívást). 

Én például megvettem a nagyon leárazott Prune-t, ami így tavasszal még aktuális is: fát kell benne metszeni. Na de nem úgy, mint Bálint gazda, hogy előtte jól odacsapsz a peronosznak, hanem inkább egy meditatív, japán cseresznyevirág-felhajtó, Nap felé törő gyönyörűségről van szó. Érdemes jó minőségű fejhallgatóval játszani, a metszegetés már nem is annyira lesz érdekes, mint inkább a 

rohadtul megnyugtató hangok.

Puszi a hasatokra. Kivéve, ha szőrös, mert férfiak vagytok. Akkor nem.

*tudom, tudom, a peronoszpóra szőlőt támad



Az Apple diákok nevében posztol a Twitterre, cserébe ad is valamit azé

Az Apple a héten elindította az új Apple Music Ambassador marketing kampányát. Ez abból áll, hogy megkeresnek - vagy más módon kerülsz kapcsolatba velük -, és megkérdezik, akarsz-e ambassador, vagyis diáknagykövet lenni. 

apple-music-ambassador_copy.png

Ez főleg abból áll, hogy kitesznek a nevedben három Twitter üzenetet a csatornádra a nevedben, ezért cserébe pedig három hónapig ingyen használhatod az Apple Musicot. Az első tweet már ki is ment: az ambassadorok tudatták a világgal, hogy három hónapig ingyen használják a szolgáltatást. Ezenkívül más goal-ok is vannak: a legjobban teljesítő, vagyis a spéci affiliate linkkel a legtöbb új csatlakozó ügyfelet begyűjtők egyéb ajándékokat is kapnak, például belépést az iTunes Festivalra.

A kampányt a Social Chain nevű marketing vállalat viszi, akinek az Apple mellett sok más fontos ügyfele is van. Ők találják meg az ideális nagyköveteket, és ők is szervezik be őket.

A diákcsomag egyébként havi 4,99 dollár, vagyis a nagykövetek 4300 forintért engedik meg egy cégnek, hogy a saját nevükben üzengessenek a világnak. A dolog egyébként nem az Apple agyából szakadt ki, a Spotify állítólag már egy ideje ugyanezt a módszert alkalmazza, hogy a fiatalok körében terjedjen, olyan csatornákon, amit money can’t buy. Vagyis de, mégis can.

Egyelőre csak az Egyesült Királyság egyetemén bukkantak fel a nagykövetek, de egyáltalán nem kizárt, hogy a dolog hamarosan terjedni fog más országok tanulóira is.



Mit tegyél, ha nem enged megnyitni egy fontos fájlodat a macOS Sierra?

Van néhány rtf dokumentumfájlom, amiket gyakran megnyitok, beleírok pár dolgot, aztán becsukom. Éppen ezért érint érzékenyen, ha egy nap már nem sikerül megnyitni a fájlt, mert állítólag nincs hozzá jogosultságom. 

nemablak.png

Ilyenkor a fájlon jobb klikkel a Get Infóra nyomunk, és a lista alján találjuk a jogosultságbeállításokat. Természetesen, ahogy eddig is, a fájlra írási és olvasási jogom is volt. És én voltam az owner is.

getinf.png

Mit lehet most tenni? A Sierra előtt azt mondtam volna, hogy Disk Utility, Repair Disk Permissions, csakhogy a Sierrában már nincs ilyen. Itt az operációs rendszer maga végzi automatikusan a jogosultságok javítását, így nincs szükség ilyen gombra. First Aid gomb van még, de az nem segített a problémámon.

diskut.png

Elkezdtem kutatni a neten, de alig találtam valamit. Aztán egyszercsak felsejlett egy lehetséges megoldás. Távoli volt, alig észrevehető pont derengett csak, de belekapaszkodtam.

Újra kéne ezt indítani, nem?

Úgyhogy újraindítottam a gépet. A fájlt ezután meg tudtam nyitni.

Köszönöm hogy elmondhattam. A poszt pedig álljon itt minden Google keresőben kutakodó magyarnak, akik hasonló dilemmába kerültek mint én. Itt a megoldás.

RESTART.



Felbukkant az új Apple TV, amit még Cupertinóban tesztelnek

A Firi Games fejlesztői szóltak a Macrumorsnak, hogy egy különös eszközzel kommunikált a szerverük. Egy “AppleTV6,2” kódnevű cucc volt, ami “tvOS 11.0” operációs rendszert futtatott. Az IP cím pedig beleesett abba a cupertinói tartományba, ahol az Apple központja is található.

A mostani Apple TV kódneve AppleTV5,3.

apple_tv_diagonal.jpg

Múlt hónapban a Bloomberg szellőztette meg, hogy az Apple-nél 4K-s videókat streamelő Apple TV-t készítenek, ami akár idén is megjelenhet. Egyébként a sztori nagyjából stimmel, 2013 januárjában is felbukkant ugyanígy egy iPhone 5s, iOS 7-et futtatva. A cucc pedig kilenc hónappal később jelent meg, szóval ez alapján még karácsonyra épp kijöhet.



A Siri még mindig full hülye

Épp bicajjal tekertem, fülemen a füles, amikor eszembe jutott, hogy hésziri, hallgatnék valami zenét. Ha már kéz nélkül irányíthatjuk, ugye, miért ne. Arra gondoltam, hogy pillanatnyi hangulatomnak és a Nap állásának megfelelő dal Bob Marley: No Woman No Cry című nagysikerűje lesz. Így elkezdődött a kálvária:

bob1.png

Valamiért mindenáron filmet akart nekem betenni a drága. Nem értettem, mi a gond, de arra gondoltam, hogy megcselezem oldalról a kicsikét, és egyszerűen csak kérek EGY Bob Marley számot, hátha az lesz.

bob2.png

Nem az lett, úgyhogy próbáltam másik dalt kérni.

bob3.png

Na nem baj. Hagyjuk az énekes nevét, legyen akkor csak a szám címe.

bob4.png

Oh, ne.

bob5.png

És amikor minden kötél szakad, és a totális rage előtt még nagyon udvariasan elmagarázod az álláspontodat, egyszercsak hopp, már ott is van.

bob6.png

Szóval olvasom én ezeket a digitális asszisztens teszteket, ahol a Google, meg az Amazon, meg az Apple titkárnőit próbálgatják, és mindegyik már 80%-os, pár apró eltérés van csak, de már nem sok kell, hogy mindegyik rohadt okos legyen. Állítólag. De ezek a tesztek semmit nem érnek: feltesznek öt olyan kérdést, amit egyébként ajánl a szolgáltatás, és nézegetik, mennyire érti amit egyébként kell is. 

Én csak egy számot szerettem volna. Persze, végül sikerült, miután udvariasabb voltam Talán ez a titka.




süti beállítások módosítása