Az Apple tegnap úgy érezte reagálnia kell egy hírre, ami azt pletykálta, hogy 2019-től nem lehet majd zenét vásárolni majd a cégtől, és csak az Apple Music marad. A Digital Music News nevű oldal állítása szerint ezt már 2016 óta tervezi Cupertino. Az Apple állítása szerint "ez egyszerűen nem igaz". 

Kevés embert kedvelek annyira az Apple-ös blogoszférában, mint 9to5mac-es Ben Lovejoyt, véleményünk az almás témákban jellemzően összecseng és ez most sincs másként. Lovejoy kiemeli, attól, hogy a specifikus hírt, miszerint két év és lehúzzák a rolót megcáfolták, az nem jelenti azt, hogy ez nem fog megtörténni valamikor a jövőben.

Igaz, nagyon sokan vannak még úgy, hogy nem szívesen engedik el zenegyűjteményüket a streamingért, de egyre kevesebbek számára vonzó a fájl birtoklása, ha minden kényelmesen lejátszható a netről. Egyre kevesebb obskúrus cucc nem elérhető valamelyik szolgáltatásról és az a logika, ami eltüntette először a hanglemezeket, majd a kazettát és végül a CD-ket, az el fogja tüntetni az MP3-at és a többi fájlformátumot is - a többség számára legalábbis egészen biztosan.

Bár én hópihe vagyok, amit nem streamelek, az jó eséllyel megvan vinylen (kövezzetek meg, kurva impraktikus, sok vele a macera, de imádom, hogy van színe-szaga és a vele járó szertartást sem adnám semmiért), de nézzetek magatokba. A nicaraguai gangsztarapen, a dél-afrikai shangaan elektrón és az ujgur drumandbassen kívül mi nincsen fenn az Apple Musicon vagy a Spotifyon? Na ugye.

Lássuk be, a zene (főleg ha nem borzalmasan tömörített VBR-rel dolgozik az ember) rengeteg helyet fel tud zabálni a gépünk HDD-jéből, főleg ha eklektikus és szerteágazó az ember ízlése. Mondhatjátok, hogy a streaming nem tökéletes és nem felel meg mindenki, és abszolút igazatok is van. 

De a túlnyomó többségnek megfelelő. Persze lehet, hogy nincs igazunk és a letöltések még nagyon-nagyon sokáig megmaradnak az Apple zenekínálatában. Szerintetek?