A környezetvédelem egyre szexibb téma, kivéve amikor részeredményekről kell számot adni. Mert akkor a környezetvédelem kommunikációja általában táblázatokra és százalékokra összpontosít, így az olvasókban elmarad a wow faktor. Tudja ezt az Apple, így ő általában komolyan hajt a 100 százalékra, mert onnantól lesz igazán mutatós a dolog.

A megújuló energiafelhasználásban például 96%-nál tart, ami elég jó eredmény.

liam-lead.jpg

Most pedig bejelentették, őrült módjára dolgoznak azon, hogy a termékeiket 100%-ban újrafelhasznált vagy megújuló anyagokból állítsák elő, és ne kelljen külön bányászni miattuk sehol a Földet. Ezt meg is mondták: ami őket illeti, nem szeretnék tovább túrni a bolygót egyáltalán (már amennyire ez lehetséges).

Nem tudni, ezt mikorra lehet megvalósítani, az Apple jelenleg ott tart, hogy az Amnesty International szerint ők a legfelelősebbek a kobaltfelhasználásban, nem használnak olyan ásványt (vagyis olyan ásvánnyal készült akkumulátort), amit kézzel bányásztak. Mert ott elkerülhetetlen a gyerekmunka, embertelen körülmények között. De ez eléggé részeredmény még.