Pénteken helyi idő szerint délután 3 órakor hivatalosan is megnyitotta kapuit az Apple új Látogatói Központja. A kétszintes épület az Apple Park tőszomszédságában helyezkedik el, a kettőt csupán az N. Tatau sugárút választja el egymástól.

36-apple-park.jpeg

40-apple-park.jpeg

43-apple-park.jpeg

apple-park-2-1.jpg

Annak, hogy a bárki által látogatható központ nem az Apple Park-on belül helyezkedik el komoly biztonsági okai vannak, ugyanakkor a tetőteraszról ráláthatunk a park belsejére és főbb épületeire.

apple-park-3-7.jpeg

apple-park-3-12.jpeg

apple-park-3-13.jpeg

visitorscenterterraceapplepark-800x535.jpg

Akinek ez nem lenne elég, az a földszinten felkaphat egyet a speciális iPad-ek közül és a hatalmas, fémből készült Apple Park makettet körbejárva mindent megtudhat a hatalmas komplexumról, miközben a kiterjesztett valóságnak köszönhetően az iPad kijelzőjén a csupasz makett szó szerint megtelik élettel.

visitorscentermodelapplepark-800x539.jpg

apple-park-3-2.jpeg

Az épület bőven van akkora, hogy elfért benne egy kicsinyített Caffé Macs, melynek szolgáltatásait kivételesen nem csak az Apple-nél dolgozók vehetik igénye. A Látogatói Központban természetesen ugyanúgy lehetőségünk van vásárolni, mint bármelyik Apple Store-ban, a dizájn is nagyon hasonló, vannak dolgok ugyanakkor, melyeket csak itt kaphatunk meg, sehol máshol.

apple-park-3-19.jpeg

apple-park-3-1.jpeg

Ilyenek az Apple ruházati és egyéb cuccai, melyekért a rajongók olykor irreális összegeket is képesek kifizetni. Szintén megtekinthető és lapozgatható a Designed by Apple in California könyv kisebbik és nagyobbik változata is.

visitorscenterstoreapplepark-800x537.jpg

visitorscentermerchandiseapplepark-800x523.jpg

A nyitónapon meglehetősen nagy volt a tömeg, ami nem csoda, hiszen pár nappal az esemény előtt Cupertino lakosai személyre szóló meghívót kaptak:

doe7ovvvqaah-wo.jpg

A Látogatói Központ nyitvatartása (ha esetleg arra járnátok...):

Hétfőtől péntekig: 9-19 óra
Szombaton: 10-18 óra
Vasárnap: 11-18 óra

Képek forrása: macrumors.com, 9to5mac.com