Az Apple a nyári WWDC-n mutatta be a közönségnek HomePod névre hallgató új, vezeték nélküli hangszóróját, mely (állítólag) nem csak remekül szól, de Siri segítségével az Amazon Echo-hoz, illetve a Google Home-hoz hasonlóan hangvezérlésre is képes.

A termék 350 dolláros ára jelentősen magasabb, mint bármely konkurensé, de figyelembe véve, hogy egy Apple termékről van szó, ezen aligha lepődött meg bárki is. Azon már annál inkább, hogy a megjelenést fél évvel későbbre, decemberre ígérték - akárcsak az iMac Pro-ét, amely a weblapján kívül továbbra sem mutat magáról semmilyen életjelet.

A sajtóhoz tegnap eljuttatott közleményében a cég azt írja, hogy alig várják, hogy a vásárlók megtapasztalhassák azt a fantasztikus hangzást, melyre a HomePod képes, de szükségük van még egy kis időre, hogy ez a való életben is megtörténhessen.

homepod.jpg

A rövid dokumentum semmilyen információt nem árul el arra vonatkozóan, miért késik az eszköz, ami azért egy kicsit furcsa, hiszen régóta nem volt példa arra, hogy egy Apple termék a hivatalos bemutatása után közel egy évvel később jelenjen csak meg.

Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy előbb kapunk nagy mennyiségben iPhone X-et, mint HomePod-ot, mindenesetre van egy új megjelenési dátumunk, ami 2018 eleje. Ez az Apple értelmezése szerint jellemzően a január és április közötti időszakot jelenti, tehát valamikor tavasz előtt számíthatunk arra, hogy megindul a termék forgalmazása.

Sajnos arról nincs infónk, hogy az "okos hangszóró" mikor érkezik meg Magyarországra, a cucc értékesítése ugyanis első körben az amerikai, az angol és az ausztrál piacon indul meg.