A MyDrivers kínai oldal ismét turkált egy kicsit az Apple ellátási láncainak tagjainál és az a hír járja, hogy a várhatóan a jövő év első felében megjelenő új iPad Pro modellek egy nyolcmagos A11X Bionic processzort kapnak majd, mely három nagy sebességű (kódnevén Monsoon), illetve öt alacsony fogyasztású (kódnevén Mistral) magból áll.

A gyártástechnológia várhatóan megegyezik majd az iPhone 8, illetve iPhone X modellekben található A11 Bionic processzoréval, ám azt nem tudni, hogy csíkszélességet tekintve megmaradnak-e a jelenlegi 10 nanométernél vagy bevállalják a 7 nanométert.

benjamingeskinipadprorender1.jpg

Az új iPad Pro állítólag nem csak elképesztő sebességével fog kitűnni a mezőnyből, hanem az iPhone X-hez hasonlóan eltűnik róla a Home gomb, amely magával hozza a Face ID érkezését is. A nagy darabszám miatt ugyanakkor szinte biztos, hogy az Apple megmarad a jó öreg, de bevált LCD-nél és a jó kihozatalt szem előtt tartva egyelőre a tableteknél nem áll át OLED-re.

A Home gomb eltűnésével természetesen a kijelzőt körbeölelő kávák mérete is minimálisra csökken majd, ugyanakkor nem tudni, hogy ez képarányban okoz-e bármilyen változást vagy továbbra is megmaradunk a 4:3-nál. Az iOS 11 érkezésével az iPad Pro-k gyakorlatilag képesek - ha nem is minden helyzetben, de - kiváltani egy notebookot, így nagy kérdés, hogy ha tényleg kapunk Face ID-t az azonosításhoz, akkor az ahhoz szükséges kamerát hova teszik majd a készüléken. Egy telefonnál még csak-csak megszokható a belógó "sziget", de egy sok esetben elforgatva, olykor osztott képernyővel használt táblagépnél ez erősen megosztó lenne.

Kép forrása: Benjamin Geskin